Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam straszne problemy z podejmowaniem decyzji, co się ze mna dzieje?

Polecane posty

Gość gość

Nie umiem się zdecydować czy kupic do pokoju sofę czy naroznik wiec pojade do sklepu z mamą zeby mi doradziła. Nie mogę zdecydować który lepiej odremoentować pokój a mam ich dwa. Roztałam się z facetem , on o mnie walczy a ja nie wiem co czuję, nie potrafie sie okreslić. Nie wiem czy kocham czy nie, czy chce z nim byc czy nie. Mam wrażenie że najszczesliwsza byłabym gdyby ktoś mi ciagle cos podpowiadał co mam robić. Skąd to sie u mnie wzieło? Zaczyna mnie to bardzo martwic i męczyć

Gość gość
Chciałabym zmienic pracę ale sie boję i nie wiem tez na jaka mam zmienić. Mam tyle lat ile mam a ja nadal nie wiem co chcę w zyciu robić. Od pierduł po poważne sprawy- JA NIE UMIEM PODEJMOWAĆ DECYZJI!!!

Gość gość
jesteś w ciąży kotku

Gość gość
A to forum to już dla mnie totalna porazka bo pytam tu o każdą pierdołę. Nie wiem co się ze mna stało, nie chce taka być...

Gość gość
To jest najzwyklejsza patologia organiczna która przyszła z urazem nie koniecznie głowy lub po prostu samoistna przedwczesna zmiana hormonalna i z tym nie jest łatwo żyć i zatruwa się życie innym,trzeba się nieźle nagłowić aby to naprostować.

Gość gość
kupie stare gazety :classic_cool: mam zamilowanie do wszelkich papierow

Zacxynając od mebla- wzièlabym sofè, bo lubiè meble, które mozna przesunąc do sprzątania, a naroznik jest strasznym grzmotem. Poza tym, niezbyt praktycznym. Masz 2 pokoje, w drugim postaw normalne łoze z porządnym materacem 140-160 cm, spanie boskie, relax cudowny. Jesli chodzi o faceta, to gdybys go kochała, to nie miałabys takich wątpliwosci, wièc tu ok. Strach przed podejmowaniem decyzji rodzi siè z niepewnosci, z niskiego, nizszego poczucia własnej wartosci, z niewiedzy o wielu rzeczach, z za duzej projekcji na tzw. zaś. Oj, co to bèdzie... Moze najpierw łatwiej jest okreslic, czego siè nie chce, a potem metodą eliminacji zostają te przystèpne opcje. Bywa tez i tak, ze jest siè wyczerpanym emocjonalnie z powodu jakichs przezyc, i nie ma siè siły, energii do podejmowania decyzji, a samemu sobie siè wmawia, ze to strach. Kazdy powinien siè trochè bac, bo umiarkowany strach, to instynkt samozachowawczy, który nas broni przed wieloma głupotami, pochopnymi decyzjami pod wpływem impulsu. Jest takie powiedzenie, by przed kazdą wazniejszą decyzją dac sobie 1 dzien do namysłu. Sprawdziłam niejednokrotnie na sobie- działa znakomicie.

Gość gość
uszak No widzisz ty odrazu wiesz co bys chciał a czego byś unikał a ja mam takie problemy z najprostszymi decyzjami że to mnie przeraża. Jak można -będąc juz 3 razy w tej srpawie w sklepie meblowym- nie wiedzieć nadal czego sie chce?Prosić mamę o poradę w takiej błahej sprawie? Smieszne:-( Ja nawet nie umiem się zdecydować w jaki kolor tapicerki obić tą sofę czy naroznik:-( Co do uczuć to też mnie to dobija ze nie potrafię powiedziec jednoznacznie czy kocham czy nie kocham, czy chce byc z tą osoba czy nie.To jest straszne:-( Raz mam wrażenie ze kocham a zaraz potem że jednak nie. Strasznie mi to utrudnia zycie, stoje w miejscu, nic nie robię. Pokoje nadal nie odmalowane ( jaki kolor farby?), bez mebli ( sofa czy naroznik?), po zerwaniu z facetem nadal w zawieszeniu bo nie wiem czy wracac do niego czy nie.jednym słowem jestem przerazona że stałam sie kims takim:-( Kiedyś aż tak beznadziejna nie byłam