Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość2905

Korzystacie z gotowców czy wszystko same gotujecie?

Polecane posty

Gość gość2905

Ja mieszkam za granica i moje dziecko uwielbia takie miesne kulki, ktore kupuje mrozone i gotuje 3min i sa pyszne. Probowalam sama zrobic ale moje tak nie smakuja, dodam, ze kulki sa z miesa, nie zadne skladniki E cos tam. Czesto tez kupuje gotowego łososia w przyprawach pokrojenego badz dorsz, potem do piekarnika i gotowe. Albo kurczak pieczony z rożna, jeszcze ciepły kupię wracając z pracy i jest pyszny. Czasem mąż gotuj***ardziej wymyślne dania, ale ogólnie nie opłaca mi się gotować skoro mam wszystko w sklepie już zrobione, przygotowane, pokrojone. A jak jest u was?

Gość gość
podaj sklad tych kulek ja tez czasem kupuje gotowce :)

Gość gość
ja też czasem kupuję gotowce, ale rzadko, dziwne, że gotowce smakują Ci bardziej - dla mnie są w większości niedobre. a kurczak z rożna to już w ogóle paskuda... nie ma porównania z takim robionym własnoręcznie. ale może tam gdzie mieszkasz, takie dobre gotowce robią, nie wiem :)

Gość gość2905
głowny składnik to mięso wieprzowe, zaraz potem woda i chyba sól, napisałabym ci dokładnie, ale dzis dokończyłam paczkę i wywaliłam, a sorry ale w śmietniku grzebać mi się nie chce:P Nie ma napewno żadnych ulepszaczy, bo to typowo dla dzieci, dla mnie np. one są za mdłe, ale dzieci je tutaj wcinają.

Gość gość2905
ja uwielbiam takiego pieczonego kurczaka:) może to kwestia tego co się lubi, ja też czasem robię kurczaka, ale szczerze mówiąc taki pieczony mi lepiej smakuje, ja tak nie upiekę w swoim piekarniku mimo, że zły (piekarnik) nie jest.

Gość gość
Ja zwykle nie kupuję gotowców. Czasem mi się zdarza jak nie zdążę nic ugotować. A i to wolę ugotować makaron i naprędce uciapać sos z pomidorów. Moim zdaniem te wszystkie gotowce mają taki dziwny, sztuczny smak. No chyba że pierogi w zaprzyjaźnionym sklepie. Robi je właścicielka i są naprawdę super.

Gość gość
Ja zarówno gotuję ,ale czasem idę na łatwiznę ;) i tak,np.moim dzieciom bardziej samakują klopsiki z biedrionki niż przeze mnie zrobione :O A! zapomniałam dodać,bo zaraz burę dostanę(mam duuuuże dzieci,nie maluszki)

Gość gość
zaprzyjaźniony rolnik, teraz zaprzyjaźniony sklep:D ja p*****le czego to wy nie wymyślicie:D wszystko zaprzyjaźnione i najlepsze aż do porzygania:O

Gość gość2905
ja też gotuję, ale ja uważam, ze upieczenie takiego kawałka ryby kupnego i ryzu to też gotowanie:P Czasem robię coś bardziej wymyślnego ale z reguły po 8h pracy mi się nie chce stać w kuchni więc wszystko na szybko robię

Gość gość
nigdy nie kupuje gotowców... od czasu do czasu jedynie frytki (raz na 2 mce)

Gość gość
rany boskie! klopsiki z biedronki.... i super argument moim dzieciom to smakuje...a co maja bieadkiz robić, jak matka nie gotuje albo tak źle gotuje...skoro klopsiki z biedry im smakują.

Gość gość
skład gotowych pulpetów: Pulpety drobiowo-wieprzowe w sosie pomidorowym. Produkt sterylizowany. Masa netto 900G. Składniki: sos pomidorowy 65% (woda, marchew, przecier pomidorowy 2,2%, mąka pszenna, skrobia modyfikowana kukurydziana, cebula, sól, cukier, aromaty, przyprawy (zawierają seler, gorczycę, hydrolizat białka sojowego, pomidor suszony), pulpety drobiowo-wieprzowe 35% (mięso oddzielone mechanicznie z indyka 9,5 %, mięso wieprzowe 9,5%, woda, ryż gotowany, cebula, kasza manna z pszenicy, bułka tarta (maka pszenna, mąka żytnia, sól, drożdże, cukier), białko sojowe, skrobia modyfikowana kukurydziana, sól, wzmacniacz smaku E621, E635, ocet spirytusowy, glukoza, aromaty, przyprawy ( zawierają seler, gorczycę, pasternak, hydralizat białka sojowego, pomidor suszony, maltodekstryne), dekstryna, ekstrakt drożdżowy. Produkta zawiera seler, gorczyce i soje. Może zawierać śladowe ilości glutenu, jaj, mleka oraz ryb.

Gość gość
ech....wiedziałam,że tak będzie...gotuję,gotuję i naprawdę smacznie...ale te klopsiki z biedry im naprawdę pasują

Gość gość2905
nie przejmuj się, na pewno smacznie gotujesz:) Każdy ma jakieś swój gust i czasem to co niezdrowe może nam bardzo smakować. Ja np. uwielbiam cheeseburgery z McDonalda. Wiem, że niezdrowe, ale raz na jakiś czas zjem.

Gość gość
skoro gotujesz to po co kupujesz takie byle co? co to za argument ze im smakuje? a jak im wódka zasmakuje to też im kupisz od czasu do czasu? po co w siebie takie rzeczy wrzucać? to same szkodliwe substancje dla organizmu... potem się dziwicie że tyle nowotworów na świecie.

Gość gość
Ktoś się widzę uczepił mojego zaprzyjaźnionego sklepu :P Tak mówię bo to sklep osiedlowy i prowadzi go sąsiadka. Podkreśliłam to bo mimo, że jadamy stamtąd kupne pierogi to smakują nam bo są takie bardziej domowe. Te z biedry czy innego chłamu są zdecydowanie gorsze- zajeżdzają sztucznością moim zdaniem

Gość gość
Bo czasem tak wypadnie,że nie ugotuję...z tego,czy innego powodu,po prostu sie zdarzy,ale nie robie z tego życiowego dramatu,jak właśnie zjemy coś ,,niewłaściwego''...bez przesady...toż to dla ludzi...i to porównanie z wódką :O no naprawdę ...

Gość gość
MOM doprawiony glutaminianem w sosie na koncentracie... za darmo bym nie chciała. Zrobienie sosu z pomidorów albo passaty i kulek mięsnych to żadna filozofia, a zdrowiej i dużo taniej.

Gość gość
Pokrojone kupuję (gotowe, czy proszę np. od odfiletowanie ryby), ale nie gotowce, przyprawiam i piekę czy gotuję sama.

Gość gość2905
ja tam nie uważam by te kulki mięsne co kupuje czy np. świeży łosoś tyle,że już pokrojony i przyszykowany do pieczenia to był syf:)

Gość tomboyy
polecam strone smaki życia, nie wiem czemu ale kazdy przepis z tamtej strony zasze mi wychodzi i zawsze smakuje, a orłem w kuchni nie jestem :P

Zazwyczaj sama gotuję, ale owszem zdarzają mi się gotowce. Tyle, że to nie pulpety bo to szybko można samemu zrobić a np. pyzy, knedle czy makarony z sosami serowymi. Jak miałam lidla pod pracą to najczęściej z gotowców kupowałam penne z gorgonzolą i szpinakiem.