Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goska781

tabletki na utrzymanie ciąży

Polecane posty

Gość goska781

Witam wszystkie mamy , jestem w 5 tyg ciąży, dzis na wizycie lekarz przypisal mi duphaston ze wzgledu na 4 obumarle ciążę . Mam brac 2 razy dziennie po jednej ,czy to nie za mało zeby utrzymac ciążę ? Macie jakies doswiadczenia ? Jak Wy bralyscie ?

Gość gość
Nastepna! Duphaston to nie jest tabletka na podtrzymanie ciazy, takie tabletki nie istnieja, kiedy to w koncu dotrze do szanownych forumowiczek, eh...

Gość gość
Po co idziesz do lekarza jak mu nie ufasz? Tak przepisał tak masz brać. Na forum mogą Ci napisać wszystko.

Gość goska781
To na co są te tabletki ?

Gość gość
Duphaston to jest sztuczny progesteron, progesteron jest potrzebny, zeby zarodek sie zagniezdzil. Jesli poronilas z innych przyczyn, progesteron w niczym nie pomoze.

Gość gość
18.56- jeżeli przyczyną poronienia jest zbyt niski progesteron, to duphaston/luteina jak najbardziej JEST lekiem na podtrzymanie ciązy

Gość gość
dupashon jest lekiem przeciw poronnym, wiem bo sama go przyjmowałam przez chyba miesiąc, może niecaly, na początku przez 2 dni brałam 2 razy po 2 tab, potem 2 razy dziennie po 1 tab, brałam bo miałam plamienia.

Gość gość
czyli to lek na podtrzymanie nawet w ulotce pisze

Gość gość
tak, o ile problemem jest niski poziom progesteronu, jeżeli ciąża jest roniona z innego powodu, to duphaston nie pomoże

Gość gość
To jest lek na niedobor progesteronu, a nie na podtrzymanie ciazy, bardziej wyoslic sie tego nie da. Jak ciaza ma sie poronic, to sie poroni, chocby Cie nafaszerowali Duphastonem po dziurki w nosie.

Gość goska781
Juz sama niewiem , po dwoch poronieniach urodzilam córkę, ale na początku tez nie bylo wesoło, brałam duphaston 5 razy dziennie , potem znowu obumarle ciążę . Teraz chcialabym utrzymac tą ciążę

Gość gość
Tydzien temu Poroniłam w 8tc. Położna powiedziała mi, ze jak ciaza jest zdrowa to sie utrzyma choćbym nosiła ciężkie rzeczy itd. Ale jesli dziecko jest chore to nawet lezenie do góry tyłkiem mi nie pomoże. No chyba ze jest niedobór progesteronu to wtedy inna sprawa.