Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość wszystkiego!!!

Polecane posty

Gość gość

Hej wszystkim,nie wiem co mam robić!!! Mam 17 lat, mieszkam w domu z rodzicami,i siostrą, od zawsze byłam gruba, zawsze jak cos w domu znikało (tzn. słodycze jedzenie) było na mnie, jakoś nie przywiazywałam do tego wagi, ale teraz, na prawdę mam już dosyc co chwile moja siostra (15l) zwala na mnie ze to ja jej zjadłam czekolade, albo ze lodów które były w zamrażarce, batoniki!!!, czy nawet chleb przenny, kótórego nie jem, bo jem graham...:( Nie wiem kto to zjada, ale na pewno nie ja!!! Już nie wiem jak z tym poradzić, a tego jest co chwile cos, moja siostra jest szczupłą i co chwile wciska kity rodzicom, ze przez to ze ja wszsytko wyjadam nie ma co jesc! Już na prawdę nie wytrzymuje...A do tego rodzice mi ciagle przygadują ze jestem za gruba i wógle, ze za duzo jem, a są dni kiedy w ogóle nie jem, nie wiem czemu jestem gruba, ale po prostu wiem, że Jedzenie które znika rujnuje mnie!!! A właśnie, zauwarzyłąm, że jak rodzice wracają z zakupów to nigdy mi nawet nie pozwalaja zagladac co kupili , czasem widziałam jak pakują likoniki , chipsy do reklamówki, a potem do taty szafy ze swetrami, to nic, potem jedza to gdy ja jestem w pokoju, dzisiaj też sobie jedli jakis tam placek, bo babcia upiekłą i przyszłą, aja? Ja to nikt, mam tego serdecznie dosyć, Proszę napiszcie mi co mogę z tym zrobić, jak sobie radzić, aby nie stracić całkowicie zaufania rodziców(o żarcie), MOZE WYDAJE WAM SIE TO BEZSENSOWNE ALE MNIE TO STRASZNIE BOLI I NIE WIEM CO MAM TERAZ ZROBIC, DUZEJ TEGO WYTRZYMAM!!!!!!!!!

Gość gość1234432
podaj wzrost i wagę

Gość gość
162cm, 79kg, dodam, ze od wielu lat ograniczam swoje jedzenie, duzo sobie ograniczam z zywnosci przetworzonej, jem warzywa owoce a i tak to nic nie daje

Gość gość
prawdopodobnie to twój tatuś faceci tacy są zeżrą a potem mówią że to nie oni

Gość gość
jesteś gruba za dużo jesz i koniec to nie o to chodzi że się wcina cuksy ale o to że się wcina kalorie pewnie za durze obiady zjadasz do tego pewnie się nieruszasz

Gość gość
wydaje mi sie ze siostra, przeciez jak tata moze jesc a potem na corke krzyczec ze wszytko wyzera!

Gość gość
ojciec się pewnie wstydzi przed swoją kobitą siostra by się nie darła bo to jej cuksy co nie matka też nie zeżre bo żadna tak by nie postąpiła z własnym dzieckiem na 100% to tatuś wyżera

Gość gość
Wiem, ze za dużo waże, ale na prawdę nie jem słodyczy, no chyba ze jakies swieta.., ale to sporadycznie i mało, ruszam się i to duzo, jeżdze na rowerze biegam, biore udział pomoc mierzona kilometrami, nie pije soków, plywam duzo bo to kocham, jak byłam mała jezdziłąm na zawody, ale potem trener powiedział mi ze jestem za gruba i to spowalnia, zawsze mi z tego powodu dokucznao, chodze do dietetyka i on nawet nie wie co mi jest, a ja nie oszukuje SAMEJ SIEBIE, moim marzeniem jest warzyc 50 kg, ale nie wiem jak to dalej pojdzie, nawet juz byłąm na wyjeżdzie 2 tyg odchudzania i nic, moze 0. 5kg

Gość gość
Zainstaluj ukryta kamere niech sie nagra kto żre. Rodzina raczej podejścia nie zmieni, współczuje. Idz do lekarza pierszego kontaktu niech ci da skierowanie do dietetyka. On dobierze ci odpowiednia diete.

Gość gość1234432
no to jak to nic nie daje to jak najszybciej polub siebie i swoje ciało bo tak to tylko jakiejś depresji się nabawisz jak tylko o odchudzaniu będziesz myśleć

Gość gość
Sie tego obawiam, ale ciezko sie zyje z otyłoscią, gdzie kazdy w rodzinie chudy i sie smieja ze jak zliczyc wage wszystkich członków to wyjdzie moja!

Gość gość1234432
no to niezłą rodzinkę masz, nic tylko współczuć

Gość gość
A robiłaś wszystkie badania? Tarczyca i inne choroby mogące sprzyjać otyłości?

Gość gość
Mama nie wyraża zgody, bo uważa ze to nie wina choroby tylko poprostu mż : (:( :(

Gość gość
Możę masz kłopoty z tarczycą skoro tak ciężko Ci schudnąć.

Gość gość
Idź do DIETETYKA. Możesz mieć cos nie tak z hormonami. Ja miałam ledwo 3 kg nadwagi i nie mogłam tego zrzucić zdrowo się żywiąc i uprawiając sport. Okazało się że mam chorą tarczycę a jak nic nie jesz, to tylko spowalniasz metabolizm i jest jeszcze gorzej