Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 18 lat i uprawiam seks a moi rodzice

Polecane posty

Gość gość

To znaczy mama kupiła mi tabletki, natomiast ojciec jest innego zdania. Wziął mnie dzisiaj do siebie na rozmowę i zaczął tłumaczyć mnie, że to mój chłopak powinien myśleć o prezerwatywie bo dla mnie te pigułki mogą być szkodliwe wspominając o tym, że nie będę mogła mieć w przyszłości dzieci, tabletki są rakotwórcze a potem jak usłyszał od mojego chłopaka, że w gumce jest niewygodnie to kazał mi wyjść i słyszałam ich rozmowę. Mój ojciec dał mu kondomy i powiedział, że pod takim warunkiem możemy się spotykać a mnie kazał wyrzucić wszystkie tabsy.

Gość gość
twój ojciec jest mądrym człowiekiem słuchaj się go

Gość gość
nie posłuchałabym na Twoim miejscu ojca i brała tabsy.

Gość gość
Też tak myślę, że lepiej bym brała tabletki bo są bardziej skuteczne.

Gość nana28
Ja też miałam 18 lat jak zaczęłam brac tabsy anty, biore je nadal już 10 lat, międzyczasie urodziłam zdrowe dziecko, raka nie mam od tabletek ani innych przykrych dolegliwości, Twój tato mało pewnie wie na ten temat albo myśli że teraźniejsze tabletki anty mają taką samą dawke hormonów jak te za jego czasów ( kobiety tyły na grande od tabsów) bo dawka hormonów była 100 razy większa niż w tabletkach dzisiejszej generacji, teraz są w tabletkach anty takie znikome dawki hormonów które wpływają tylko na to aby zagęścic śluz w szyjce macicy aby plemniki nieprzedostały się dalej:)ja polecam tabsy zero stresu o niechcianą ciążę, jesteś młoda korzystaj z życia i przyjemności.

Gość gość
Tak czy inaczej tabletki to ingerencja w gospodarkę hormonalną organizmu i za wcześnie na to w tym wieku. Ojciec ma rację.

Gość gość
Tak na zdrowy rozsądek - chciałabyś jeść coś co jest faszerowane sztucznymi hormonami? - pewnie nie (a że jesz to inna sprawa). A do Pani wyżej, To że PAni jest zdrowa w wieku 30 lat jeszcze zupełnie o niczym nie świadczy - pogadamy za lat 20, druga sprawa to nie każdy musi zachorować ale jest dużo większe ryzyko - jak z rakiem u palaczy papierosów - znam emerytowane babcie co to palą jak dzikie i nic im nie jest z znam też młodzież, która już jest bez ojca - bo go wykończył rak płuc, reguł nie ma. A takie gadanie że to ja już 15 lat biorę i nic mi nie jest jest bez sensu tak samo jak przytaczać przykłady dziewczyn które chorują na ciężką zakrzepice lub umarły na to.

Gość gość
Mama kupiła ci tabletki? Nie byłaś u ginekologa, nie zrobiłaś badań hormonalnych tylko w ciemno kupiono ci jakieś tabletki? Poważny błąd. Jeśli już musisz w tym wieku stosować antykoncepcję hormonalną, zrób to pod kontrolą lekarza.

Gość monikaaaaaaaaaaa
Trochę chore żeby rodzice załatwiali Ci zabiezpieczenie , rozumiem rozmowy z dzieckiem jak jest natolatkiem o antykoncepcji żeby je uswiadomić ,ale t o już jest niesmaczne trochę :O nie należę do jakis pruderyjnych osób wrecz przeciwnie ,ale może jeszcze omówisz z rodzicami pozycje seksualne jakie są najlepsze?

Gość nana28
Oczywiście jestem za tym aby autorka poszła do ginekologa sama na badania i żeby lekarz jej przepisał tabletki a nie mamusia dobierała bo pewnie posłuchała koleżanek w pracy lub wykupiła swoją recepte na tabsy, ale jestem za tym aby brała tabsy ja też miałam tyle lat co autorka i wiem że w tym wieku o gumce się zapomina a później jest problem.

Gość gość
W sumie chciałam napisać coś i tak sobie myślę - co mnie interesuje jakaś prowokacja albo czyjeś zdrowie nie??

Gość gość
Bierz tabletki + prezerwatywa To jest najlepsze najbezpieczniejsze Boisz się raka? No to przestań oddychać powietrzem zanieczyszczonym, nie żryj NIC ze sklepu bo wszystko ma dodatki :D Powiedz tacie, że wszystko jest niezdrowe i w ogóle życie jest niezdrowe A on się tabletek przyczepił, a sam pewnie piwko papierosek...

Gość nana28
hehe dobre seks w sumie też jest niezdrowy :))