Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeziębienie L4

Polecane posty

Gość gość

Hej:) Powiem wprost- nie jestem obłożnie chora(temp między 37.4 a 38*C, drapiące gardło, bóle mięśni, bolące uszy, coś idzie mi po nerwach twarzy) ale nie mam siły siedzieć w robocie(stara kamienica, zimno i wilgoć ciągną od ścian). Do tego nie mam ochoty, bo jestem tam ofiarą mobbingu. Czy lekarz da mi L4 chociaż do końca tygodnia?

Gość gość
poczekaj aż pracodawca dojdzie do wniosku że nie ma ochoty dłużej ci płacić :]

Gość gość
pracodawcy powinno zależeć,żeby chory pracownik nie przychodził,przecież może zarazić innych, a jak kilka osób na raz nie będzie pracowało to straty gotowe

Gość gość
słusznie, popieram... niestety nie wszyscy mają wspaniałych, wyrozumiałych i opiekuńczych szefów :|

Gość Renia78
W kwestii L4, polecam Wam zapoznać się z poniższym artykułem: http://www.praca.bielsko.pl/porady-dla-pracownikow/546/l4-dostarcz-w-terminie To tak w kwestii porad dotyczących prawa pracy. Niedostarczenie zwolnienia lekarskiego w terminie nie może być podstawą do zwolnienia, jednak jeśli przegapimy termin, musimy się liczyć z obniżeniem należnego nam zasiłku o 25% za okres od 8. dnia niezdolności do pracy, do dnia dostarczenia pracodawcy dokumentu. Kiedyś sama się na to nacięłam. Także warto wiedzieć takie rzeczy ;).