Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu bunt

Wszystko podrożało pensje stoją w miejscu

Polecane posty

Gość po prostu bunt

Standardy muszą się zmienić, dziś 2000 to pensja dzięki której się żyje dobrze, ale bez szału, zaś 1200-400-czy 600 to niestety za mało.

Gość gość
rozmawiaj z pracodawcą. co maja ze sobą wspólnego ceny i pensje? ceny ustala sprzedawca, pensje pracodawca.

Gość gość
mnie najbardziej podoba sie haslo waloryzacja rent i emerytur :classic_cool: prace zawsze mozesz zmienic

Gość gość
JAK TO? Przecież dziennikarze straszyli paskudna DEFLACJĄ, rolnicy nie mogąc eksportować sprzedawali po tańszych cenach i wszystko jest drożej? x Czyżby jednak bogacze sobie wciąż nabijali kabzy? :classic_cool:

Gość FIUBDZIU
2000 starcza na zycie???? chyba w slumsie, godna pescja t 4-5 tys

Gość gość
Głupi tytuł tematu. Czemu? Bo to Polska, tylko debile w niej zostają.

Gość gość
Bo takie jest życie.

Gość gość
no chyba nie chcesz mi powiedziec ze Donald nie jest debilem ze wyjezdza

Gość gość
odpowiedz tkwi w tytule jak wszystko podrozalo to z czego pracodawca ma ci dac podwyzke przecierz on tez musi jesc

13:58 - bardzo trafne spostrzeżenie, w polsce nie ma państwowych zakładów pracy, 90% to prywatne osoby, przedsiębiorcy

Gość gość
Porozmawiaj na forum z niejakim Shatynem .On ci wytłumaczył że pensja ci wzrosła i zaraz poczujesz się że zyjesz w dobrze rzadzonym bogatm kraju . :-)

Gość gość
rozmawiałam. twierdził, że taka jest sytuacja gospodarcza i płaca zależy od pracodawcy. ma rację. swoją drogą mądry facet.

Gość gość
Ja pamiętam jak kilka lat temu rozpoczął się taki bum na te wszystkie markety. I za 100zł robiłam zakupy i wychodził mi cały wózek zakupów. A co dziś mam za 100zł? Jedną torebkę - podstawowych produktów i to głównie najtańszych. A żart polega na tym, że zarabiam tyle samo co kilka lat temu

Gość gość
Shatyn jest tak bardzo mądry i nie wie ze twoja pensja zależy od podatkow i zusow nakladanych na pracodawce przez najlepszy rząd mniejszego zła. :-)

Gość gość
W wielu krajach są wyższe podatki odciągane od pensji niż w Polsce a jednak pensje są wyższe. Wysokość wypłaty zależy od wielu czynników, m.in. od rozwoju gospodarczego panstwa, produktywności, rodzaju działalności, wykształcenia i oczywiście dobrej woli pracodawcy.

Gość gość
Dobra wola pracodawcy to placic 10 razy ( dziesięć ) większy ZUS za pracownika niż pracodawca za to samo w Anglii .