Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Traktaniago艣膰

Krwawienia z o***tu

Polecane posty

Go艣膰 Traktaniago艣膰

Czesc i prosze o pomoc jesli kto艣 ma podobnie. Mam 20 lat. Nie pamietam dok艂adnie kiedy, ale juz po 19 roku 偶ycia zacz臋艂y mi sie tworzy膰 ma艂e hemoroidki. Mia艂am dwa malutkie zewn臋trzne guzy. Nic sie z nimi nie dzia艂o tak jakby ich nie by艂o. Pewnego razu zobaczy艂am ze mams wierz膮 krew na papierze. Sprawdzi艂am w lusterku i lecia艂a ciurkiem z o***tu. Nie by艂o jej tak wiele. Tyle co na papier. Posz艂a. Do proktologa, mia艂am kolonoskopie, stwierdzi艂, ze mam hemoroidy i ze one moga czasami tak peknac, ale zeby nie panikowa膰, bo to w miar臋 normalne. Jednak od jakiego艣 czasu znowu sie zacz臋艂o ale mocnej. Najpierw mia艂am tyle krwi 艣wierzej, czerwonej, ze ca艂a woda w kibelka by艂a czerwona. Sta艂o sie, ale jednorazowo i mia艂am kilka tygodni spokoju. Mi臋dzyczasie stosowa艂am krem na hemoroidy, zeby swedzenie ust膮pi艂o. Jednak ten tydzie. Jest jaki艣 okropny. Og贸lnie mam podra偶nione skore w miejscach intymnych, ale 4 razy w tygodniu zdarzy艂o sie tak, ze lecia艂o mi duzo krwi. Dwa razy tyle ze jakby po艂owa wody by艂a czerwona, raz ze tylko troche wiecej na papierze i ten ostatni raz juz bardzo duzo krwi w wodzie. Widze ze ona cieknie sobie ze 艣rodka, ale w艣cieknie i jakby przestaje. Widze ze jeden zewn臋trzny hemoroid jest jakby pekniety. Mam czopki proktosedon, ma艣膰 na leczenie hemoridow i inne czopki z tej samej firmy co ma艣膰, bo proktosedon ku藕ni sie sko艅czy艂... Ta firma to chyba procto hemolan czy jako艣. Czy to jest normalne ze tak sie dzieje? Czy to moze byc przej艣ciowe? Troche mnie ten tydzien zaniepokoi艂. Czy kto艣 ma podobne problemy i jak z tym sobie radzi膰?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam hemoroidy przynajmniej podejrzewam bo te偶 mam czasem krew na papierze i sw臋dzi mnie ale nie mam a偶 takich mocnych objaw贸w. Przy hemoroidach trzeba unika膰 zapar膰, je艣li masz nadwag臋 to schudn膮膰 i uprawia膰 jaki艣 sport, najgorzej jak masz siedz膮c膮 prac臋, wiele jest metod leczenia hemoroid贸w by艂 kiedy艣 nawet tu topic ale nie wiem czy jeszcze jest, pono膰 dobre jest smarowanie hemoroid贸w w艂asnym moczem, czyta艂em 偶e te偶 kto艣 wsadza艂 sobie czopki z lodu i te偶 pomaga艂y, s艂ysza艂em te偶 o zio艂ach na hemoroidy, jak nic nie zrobisz z hemoroidami to mo偶e by膰 tylko gorzej i konieczna mo偶e by膰 operacja na nie, wiele mo偶na pisa膰 o hemoroidach, najlepiej poszukaj w膮tku o hemoroidach i poczytaj

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Do lekarza kierunek marsz!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
nie lekcewa偶 tego! U mnie podejrzewa艂am hemoroidy, a偶 pewnego dnia przy wypr贸偶nianiu by艂o mn贸stwo krwi... okaza艂o si臋,偶e przy ko艣ci ogonowej co艣 mi p臋k艂o. My艣la艂am, 偶e to torbiel w艂osowa, tak mnie te偶 zdiagnozowa艂 chirurg. Dosta艂am skierowanie na operacje przy czym okaza艂o si臋, 偶e to jednak przetoka o***tu. Musz臋 mie膰 j膮 zoperowan膮, powsta艂a prawdopodobnie przez wewn臋trzne guzki. Mia艂am mie膰 operacje, jednak zasz艂am w ci膮偶臋. Og贸lnie nie warto lekcewa偶y膰 tego typu problem贸w, bo potem mog膮 mie膰 o wiele, wiele gorsze skutki. Ja rok wcze艣niej mia艂am w艂a艣nie guzki, my艣la艂am,偶e to hemoroidy bo u mnie w domu ka偶dy mia艂 sk艂onno艣膰 do nich i bra艂am czopki na to. Przesz艂o. A po roku taka ,,niespodzianka". Pozdrawiam i zdrowia 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Traktaniago艣膰
Go艣膰 14:10 ile masz lat? Nie strasz mnie, wlasnie boje sie ze jak tak cz臋sto bedzie p臋ka膰 to mi sie szczelina zrobi... Generalnie jak robi臋 kupe to nie boli, jedynie jak kilka razy na dzien. A zapar膰 tez nie mam. W sumie to r贸wnie jest ale nawet jak jest normalna to tak sie moze zdarzy膰. Nie mam nadwagi, niby wi臋kszo艣膰 czasu jestem w domu ale tez ostatnio wlasnie zacz臋艂am chodzi膰 na d艂ugie spacery... Moze spr贸buje z kostkami lodu. Chce unikn膮膰 operacji tym bardziej w tak m艂odym wieku,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Cze艣膰 tu znowu autorka tematu. Przy kolejnym krwawienie zbadalam sobie sama o***t i zauwa偶y艂am ze jest tam jedno (ale mo偶liwe ze wiecej) dosy膰 duze pekniecie przy hemoroidzie malutkim. Skoro potrafi艂am to sprawdzi膰 znaczy nie jest chyba tak g艂臋boko. Troche mnie to jednak przerazi艂o bo pekniecie jest na prawde spore tak ze sie skora rozchodzi i z tego leci duzo krwi. Do lekarza moge isc za co najmniej dwa tygodnie, albo d艂u偶ej.. . Czy w tym czasie moze sie duzo pogorszy膰? Naczyta艂am sie ze miga sie zrobic guzy a potem operacja.. Stosuje procto hemolan czopki i ma艣膰, No i tym lodem pr贸buje.. Do tego biore tabletki na krucho艣ci naczy艅. Zeby tak nie p臋ka艂y...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja nie wiem co oznacza p臋kni臋cie, mia艂em do czynienia jedynie z hemoroidami ale mo偶e kto艣 pomo偶e.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Poczytaj sobie o szczelinie o***tu , prztetoce, ropniu..........Id藕 do lekarza i to dobrego proktologa. dora藕nie- proktis M na to "p臋kni臋cie", kt贸re nie wiadomo czym jest.

Udost臋pnij ten post