Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Traktaniagość

Krwawienia z o***tu

Polecane posty

Gość Traktaniagość

Czesc i prosze o pomoc jesli ktoś ma podobnie. Mam 20 lat. Nie pamietam dokładnie kiedy, ale juz po 19 roku życia zaczęły mi sie tworzyć małe hemoroidki. Miałam dwa malutkie zewnętrzne guzy. Nic sie z nimi nie działo tak jakby ich nie było. Pewnego razu zobaczyłam ze mams wierzą krew na papierze. Sprawdziłam w lusterku i leciała ciurkiem z o***tu. Nie było jej tak wiele. Tyle co na papier. Poszła. Do proktologa, miałam kolonoskopie, stwierdził, ze mam hemoroidy i ze one moga czasami tak peknac, ale zeby nie panikować, bo to w miarę normalne. Jednak od jakiegoś czasu znowu sie zaczęło ale mocnej. Najpierw miałam tyle krwi świerzej, czerwonej, ze cała woda w kibelka była czerwona. Stało sie, ale jednorazowo i miałam kilka tygodni spokoju. Międzyczasie stosowałam krem na hemoroidy, zeby swedzenie ustąpiło. Jednak ten tydzie. Jest jakiś okropny. Ogólnie mam podrażnione skore w miejscach intymnych, ale 4 razy w tygodniu zdarzyło sie tak, ze leciało mi duzo krwi. Dwa razy tyle ze jakby połowa wody była czerwona, raz ze tylko troche wiecej na papierze i ten ostatni raz juz bardzo duzo krwi w wodzie. Widze ze ona cieknie sobie ze środka, ale wścieknie i jakby przestaje. Widze ze jeden zewnętrzny hemoroid jest jakby pekniety. Mam czopki proktosedon, maść na leczenie hemoridow i inne czopki z tej samej firmy co maść, bo proktosedon kuźni sie skończył... Ta firma to chyba procto hemolan czy jakoś. Czy to jest normalne ze tak sie dzieje? Czy to moze byc przejściowe? Troche mnie ten tydzien zaniepokoił. Czy ktoś ma podobne problemy i jak z tym sobie radzić?

Gość gość
Ja mam hemoroidy przynajmniej podejrzewam bo też mam czasem krew na papierze i swędzi mnie ale nie mam aż takich mocnych objawów. Przy hemoroidach trzeba unikać zaparć, jeśli masz nadwagę to schudnąć i uprawiać jakiś sport, najgorzej jak masz siedzącą pracę, wiele jest metod leczenia hemoroidów był kiedyś nawet tu topic ale nie wiem czy jeszcze jest, ponoć dobre jest smarowanie hemoroidów własnym moczem, czytałem że też ktoś wsadzał sobie czopki z lodu i też pomagały, słyszałem też o ziołach na hemoroidy, jak nic nie zrobisz z hemoroidami to może być tylko gorzej i konieczna może być operacja na nie, wiele można pisać o hemoroidach, najlepiej poszukaj wątku o hemoroidach i poczytaj

Gość gość
Do lekarza kierunek marsz!

Gość gość
nie lekceważ tego! U mnie podejrzewałam hemoroidy, aż pewnego dnia przy wypróżnianiu było mnóstwo krwi... okazało się,że przy kości ogonowej coś mi pękło. Myślałam, że to torbiel włosowa, tak mnie też zdiagnozował chirurg. Dostałam skierowanie na operacje przy czym okazało się, że to jednak przetoka o***tu. Muszę mieć ją zoperowaną, powstała prawdopodobnie przez wewnętrzne guzki. Miałam mieć operacje, jednak zaszłam w ciążę. Ogólnie nie warto lekceważyć tego typu problemów, bo potem mogą mieć o wiele, wiele gorsze skutki. Ja rok wcześniej miałam właśnie guzki, myślałam,że to hemoroidy bo u mnie w domu każdy miał skłonność do nich i brałam czopki na to. Przeszło. A po roku taka ,,niespodzianka". Pozdrawiam i zdrowia życzę.

Gość Traktaniagość
Gość 14:10 ile masz lat? Nie strasz mnie, wlasnie boje sie ze jak tak często bedzie pękać to mi sie szczelina zrobi... Generalnie jak robię kupe to nie boli, jedynie jak kilka razy na dzien. A zaparć tez nie mam. W sumie to równie jest ale nawet jak jest normalna to tak sie moze zdarzyć. Nie mam nadwagi, niby większość czasu jestem w domu ale tez ostatnio wlasnie zaczęłam chodzić na długie spacery... Moze spróbuje z kostkami lodu. Chce uniknąć operacji tym bardziej w tak młodym wieku,

Gość gość
Cześć tu znowu autorka tematu. Przy kolejnym krwawienie zbadalam sobie sama o***t i zauważyłam ze jest tam jedno (ale możliwe ze wiecej) dosyć duze pekniecie przy hemoroidzie malutkim. Skoro potrafiłam to sprawdzić znaczy nie jest chyba tak głęboko. Troche mnie to jednak przeraziło bo pekniecie jest na prawde spore tak ze sie skora rozchodzi i z tego leci duzo krwi. Do lekarza moge isc za co najmniej dwa tygodnie, albo dłużej.. . Czy w tym czasie moze sie duzo pogorszyć? Naczytałam sie ze miga sie zrobic guzy a potem operacja.. Stosuje procto hemolan czopki i maść, No i tym lodem próbuje.. Do tego biore tabletki na kruchości naczyń. Zeby tak nie pękały...

Gość gość
ja nie wiem co oznacza pęknięcie, miałem do czynienia jedynie z hemoroidami ale może ktoś pomoże.

Gość gość
Poczytaj sobie o szczelinie o***tu , prztetoce, ropniu..........Idź do lekarza i to dobrego proktologa. doraźnie- proktis M na to "pęknięcie", które nie wiadomo czym jest.