Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łysienie

Polecane posty

Gość gość

Mam okropny problem z łysieniem. Włosy mimo iż zdrowo wyglądają wypadają garściami. Badania też nie pokazują, że jest coś nie tak. Nie obce są też mi różne tabletki i wcierki. Stosowane były przeze mnie wszystkie znane specyfiki dostępne na rynku. Wydaje mi się, że to wypadanie jest spowodowane stresem, który jest mi nieobcy na co dzień. Próbuję zwalczać i unikać stresogennych sytuacji, ale wiadomo, że nie wszystkie jestem w stanie wyeliminować. Podobno ten specyfik daje radę ale http://alegratka.pl/ogloszenie/minoxidil-tabletki-na-lysienie-na-23630953.html?h=41632b3e346982c7 ale cena mnie przeraża. I tak już wtopiona jest spora gotówka. Słyszeliście może o tym leku????

W leczeniu łysienia stosuje się mezoterapię - proces zostaje zatrzymany, a w ok. 20% przypadków następuje odrastanie włosów. Do tego celu można stosować również zabiegi karboksyterapii.

Ponadto dieta ma wpływ na włosy. Jeśli zależy ci na tym, aby je wzmocnić zadbaj, aby w twoim jadłospisie znalazły się produkty bogate w: magnez (kasza gryczana), żelazo (wątróbka, buraki), selen (płatki kukurydziane). Możesz zaopatrzyć się w preparaty wzmacniające cebulki włosów, np. z wyciągiem ze skrzypu polnego, pokrzywy, rzepy, kapsułki z witaminą H - biotyną.