Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna_taka_jedna

Moj charaker nie sprzyja poznawaniu nowych osob.

Polecane posty

Gość dziewczyna_taka_jedna

Jestem raczej spokojna osoba i nie mam zbyt wielu znajomych, nie chodze na imprezy, co nie sprzyja poznaniu kogos wartosciowego. A w internecie na ogol same dziwne okazy. Chce sie udac na speed dating, przynajmniej sobie nie zarzuce, ze nic nie robilam w kierunku by kogos poznac. Nawet jesli nie poznam nikogos ciekawego, to zawsze jakis pierwszy krok, co o tym sadzicie?

Według mnie to jakieś rozwiązanie.. jakieś :) Sam próbowałem na wielu portalach ale chyba też miałem pecha i trafiałem na albo dziwne okazy, albo na okazy, które nawet nie miały ochoty pogadać.. hmm. Z tym, że jak nie poznasz nikogo ciekawego to okaże się, że było to bezcelowe i bez efektu. Z drugiej jednak strony, czemu nie? Moze jednak się uda... nie ryzykujesz, nie próbujesz to nie smakujesz :)

Gość gość
SzalonyMlodzieniec tez tak mysle :)

Gość powodzenia_panno_młoda
Kłopot w tym, że Internet jest pełen ludzi zdesperowanych z problemami. Może około 10 % jest normalnych, ale Ci z uwagi na fakt iż reszta jest lekką "zakręcona" stronią od tego typu kontaktów. Sam spotkałem kilkanaście osób z sieci i przyznam szczerze, że nie ma porównania do tradycyjnej metody poznawania ludzi. Nie ma to jak przypadek i poznawanie siebie w warunkach "naturalnych". Internet trochę wymusza na nas pewne rzeczy, przyśpiesza pewne procesy poznawcze, spłyca formę kontaktu i zaburza normalny cykl poznawczy. To jednak tylko moja opinia. Może uda się Tobie ja obalić. Powodzenia

lekko*

Gość gość
Mam dokładnie ten sam problem. Ale na speed date raczej bym się nie odważył. Nie mam takiej "gadany" by zrobić na kimś wrażenie w tak krótkim czasie. Przynajmniej tak mi się wydaje

Gość gość
Dziekuje, ja sobie z internetem tez dalam od jakiegos czasu spokoj, Musze sie zgodzic, ze bez porowania jest sytuacja gdy mozna kogos mozna poznac w ,,naturalnych´´ warunkach, zaoszczedza to duzo czasu oraz rozczarowan, bo juz od poczatku moza rozpoznac czy jest ta ,, nic porozumienia´´ i czy chcielibysmy te osobe np. zaprosic na kawe. Badz dac sie zaprosic w przypadku kobiet.

Gość kobieta_taka_jedna
Juz kiedys bylam i staralam sie byc po prostu soba, ale akurat zadnych fajnych panow nie bylo. Jedynie tacy problematyczni jak z internetu. No ale moze do 2 razy sztuka ... Chce probowac, by kiedys sobie nie zarzucic, ze moglam cos wiecej zrobic.

speed date - teraz dopiero sprawdziłem co to takiego :o Wybacz, ale w mojej opinii to chyba gorsze jest od Internetu.

Gość kobieta_taka_jedna
Np. jeden troche starszy profesor (40 lat) z pewnego uniwersytetu, ktory widocznie lubi mlode panie, bo to byla kategoria do 26 lat. Wydal mi sie na kogos kto szuka tylko przygody na jedna noc.

Gość kobieta_taka_jedna
Czemu tak uwazasz? Wydaje mi sie, ze jest to o tyle fajne, ze od razu widac czy jest ta nic porozumienia. I wtedy mozna zadecydowac o dalszym kontakcie.

Jak to niby od razu widać? Wszak człowieka poznaje się całe życie. To mnie w kobietach denerwowało od zawsze, że waszym zdaniem potraficie w 5 minut "przeskanować" faceta i podjąć decyzję kim od dla was ma być. To jakaś kompletna bzdura. Taki rodzaj fast food-a. Potem wchodzicie tutaj i płaczecie jakiego to macie w domu złego człowieka, lub jak to ktoś was dotkliwie skrzywdził, porzucił, odebrał godność. Aby kogoś poznać potrzeba czasu, a takie spotkania są raczej dla tych, którzy pragną krótkiej, intensywnej relacji. Czuł bym się na czymś takim jak towar na sprzedaż. Bo tym w istocie jest takie spotkanie, jarmarkiem ludzi zdesperowanych.