Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po jakim czasie od przyjścia ze szkoły wasze dzieci lekcje robią ?

Polecane posty

Gość gość

I czy chętnie robią .?

Gość gość
moje dzieciaki od razu po szkole i zjedzeniu obiadu. Chyba mało jest dzieci, które robią lekcje chętnie;) najważniejsza jest systematyczność wpojona dziecku od początku pierwszej klasy i potem w czwartej, gdyż właśnie w tej klasie dziecko ma lekcje z innym nauczycielem i zaczyna się porządna nauka z lekcji na lekcji. W gimnazjum dziecko już ma wpojone nauka i nauka przede wszystkim, potem komputer i inne przyjemności;) tak na moich dzieciach to przerabiałam

Gość gość
Czyli ten system się sprawdził ?

Gość gośćop
Mój syn również od razu po obiedzie. Nawet nie protestuje bo wie , że u mnie nie ma w tym temacie dyskusji. Chyba, że widzę że jest wyraźnie zmęczony to dają mu chwilę czasu na odpoczynek ale zwykle odrabia od razu po obiedzie.

Gość gość
myślę, że tak;) najpierw nauka, a potem przyjemności. Czasami dziecko pytałam tematu czy umie i dostało złą ocenę ( od 4 klasy wzwyż) Jak dostaje dobre oceny to ufam, że odrabia lekcje i nauczyło się. Poza tym są teraz e-dzienniczki, więc wszystko widzę.

Gość gość
O matko zaraz po szkole a gdzie odpoczynek dla mózgu bez przesady mój gimnazjalista robi lekcje od 18 do 21.