Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćwdom

Czy to ma sens ?

Polecane posty

Gość gośćwdom

Witam czy waszym zdaniem warto wchodzić w związek z kimś kogo się kocha ale jednocześnie wygląd tej drugiej osoby (a konkretniej figura) nie wydaje się dla nas atrakcyjna, co stanowi powód do kłótni. W rozmowie druga strona powiedziała, że nie ma potrzeby się odchudzać.

Gość gość
A zwiazek ma opierać sie na milosci czy wygladzie?

Gość gość
wg mnie nie ma sensu ,żeby dziewczyna była ztakim pajacem jak ty. Jak nie jesteś w stanie zaakcpetować jej w 100 % to lepiej daj jej spokój, zrobisz jej przysługę.

Gość Monisia124
Tylko, że sama miłość może czasem nie wystarczyć aby stworzyć trwały związek

Gość 94
jeżeli on/ona siebie akceptuje, problem tkwi w Tobie jak Ci to tak bardzo przeszkadza to po co się męczyć i kłócić...

Gość gość
o fogure nalezy dbać :)

Gość gość
no tak :) od razu lepiej się czujemy sami ze sobą

Gość gość
Nie ma to sensu i napiszę dlaczego. Bo nawet jak kochamy osobę która nam nie odpowiada fizycznie, nie jest dla nas pociągająca, to po czasie (2-3lata) miłość przygaśnie, nie będzie już tego uczucia co dawniej a ty będziesz z otyłą kobietą która będzie budziła w tobie wstręt i nic więcej. Prócz przywiązania nie będzie was nic łączyło (seks z nią nie będzie przyjemnością) a ty będziesz się oglądał za atrakcyjniejszymi. Więc lepiej jak albo ona się weżmie za siebie i schudnie albo ją zostaw. Z drugiej strony to otyła laska która nie chce schudnąć bo twierdzi że prawdziwe uczucie powinno być najważniejsze jest w błędzie. Znaczy to, że po 1 nie kocha faceta bo gdyby kochała, to chciałaby dla niego być pociągająca a po drugie jest leniwa i mało ambitna. Uczucie uczuciem, ale seks i atrakcyjność też są ważne. Bez udanego seksu nie ma mowy o udanym związku. (nie mówię o tzw białych związkach w których nie ma w ogóle seksu, ale to nie związki a partnerstwo)

Gość sisi440
Ale może ona dobrze czuje się w swoim ciele. Też niewiadomo, jak bardzo jest otyła i czy w ogóle, moze to zwykłe widzimisie jej faceta, a laska, ma raptem kilka kilo nadwagi. Poza tym jeśli by ją kochał bezgranicznie nie przeszkadzałoby mu to, ze jest gruba, jes=zeli tak nie jest niech szuka szczupłej , a ona takiego co lubi pulchniejsze. Proste. I jeszcze apropo komenatzra wyżej , ja nie wyobrażam sobie, by jakis facet miał wymusić na mnie zmiane wyglądu, to by oznaczało , ze nie kocha mnie tylko jakies wyobrażenie na moj temat. Co innego jakby ta zmiana wypłynęła we mnie i on by się cieszył, ze ma trakcyjnieszją dziewczynę, to wtedy co innego. Tak poza tym tez mogł ją delikatnie zachęcic do ćwiczen zaproponować, np że razem pobiegają, schudną, a nie z grubej rury walić schudnij a jak nie to spadaj.