Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO A BIALA SUKNIA

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo jak to kiedyś było biała suknia czystość przedmałżeńska i te sprawy a z dzieckiem przed ślubem do ołtarza w białej sukni i welonem to skandal, teraz wszystko się wywróciło i pozmieniało. co sadzicie o pannie młodej z dzieckiem, która idzie do ślubu w białej sukni i welonie?

Biała suknia to symbol czystości. A niech ktoś wskaże mi palcem, która dzisiejsza panna młoda jest dziewicą, bo to dawniej oznaczała owa czystość. Dziecko jest tylko niezbitym dowodem, że panna młoda dziewicą nie jest i tyle. Powinnaś iść w takiej sukni, o jakiej marzysz, bo to ma być TWÓJ najpiękniejszy dzień w życiu i nieważne co sobie ktoś pomyśli. Zapraszam do poczytania mojego bloga: http://pata-patu.blogspot.com

Gość gość
biała suknia, a już w szczególności welon coś symbolizuje. Jak masz dziecko to raczej z welonem nie wypada, bo śmiech na sali. Jak to się brzydko mówi: "na głowie wianek, a w doopie Janek". nie rozumiem katolików, co drugi z was to hipokryta. Ja nie brałam ślubu kościelnego, ale jakbym miała brać to welonu na pewno bym nie zakładała.

Gość gość
jak Ci się podoba biała to czemu nie? ,,nie wypada" cóż za żałosne określenie, już widzę tłumy dziewic idących do ślubu w białej sukni...

Gość gość
ignorantko!! nie patrz się na innych tylko na siebie. wiadomo, ze wiekszosc katoliczek dziewicami nie jest, ale po co w takim razie zakladaja welon? przeciez to hipokryzja i to przez duze H. traktujecie to jak mode, a to nie moda tylko wiara.