Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura_1988

jak z tym becikowym?

Polecane posty

Gość Laura_1988

W tym roku sie rozwiodlam, mam syna z poprzedniego małżeństwa i niedługo urodzę córkę obecnego partnera. Jak to będzie wyglądać z obliczeniem dochodów za zeszly rok do becikowego? I czy dzielić dochód tez na córkę ktora dopiero sie urodzi?

Gość gość
Hmm... Wydaje mi się że bedziesz musiała do dochodu doliczyć aljmenty na starszą córkę. I oczywiście maleństwo też wpisujesz. Zapytaj w MOPSie. Bo ja sie nalatałam jak głupia żeby donieść papiery o których nie było mowy na stronie internetowej.

Gość gość
taka młoda a już rozwód? nowy związek? kolejne dziecko? za szybko to wszystko! jak ludzie potrafią sami sobie komplikować życie. jestem przekonana że ten związek tez sie posypie. Normalny facet nie wiąże się z kobietą po przejściach, tylko jakiś desperat którego nikt nie chce albo nieudacznik życiowy. Ciekawe ile w życiu przepracowałaś? pewnie nic! tylko zasiłki ci w głowie.

Gość gość
no faktycznie, w tym roku sie rozwiodła a juz sobie dziecko z jakims fagasem machnęła.

Gość gość
Autorka nie prosiła o ocenę jej sytuacji rodzinnej. Nie oceniaj jak nie znasz jej dokładnej sytuacji.

Gość gość
To że się rozwiodła w tym roku nie znaczy że nie odeszła od męża już wcześniej. Trochę logiki. Lubicie człowieka skopać, co kwoczki?

Gość gość
Ciekawe ile w życiu przepracowałaś? pewnie nic! tylko zasiłki ci w głowie. x x becikowe to żaden zasiłek, należy się każdemu z tytułu urodzenia dziecka, zresztą i tak to jałmużna taka że hej :o ja becikowego w ogóle nie dostałam bo przekraczam próg. Czyli nasze kochane prorodzinne państwo ma mnie głęboko w poważaniu :o mimo że urodzilam kolejnego obywatela który kiedyś będzie robił na wasze emerytury !!!!

Gość gość
A co was to obchodzi? Dochód będzie dzielony na 4 osoby.

- kiedy się rozwiodłaś? Wygasło już domniemanie ojcostwa Twojego męża (czy od uprawomocnienia rozwodu do porodu minie 300 dni). Bo jeśli minie mniej niż 300 dni to jeszcze trzeba będzie obalać domniemanie ojcostwa twojego by lego męża. - do becikowego wliczają się dochody twoje (alimenty też ) i ojca dziecka; dziecko też się liczy; dochód nie może być wyższy niż ok 1900 na osobę.

Gość gość
dziś Państwo to nie Tusk czy Kopacz a LUDZIE. Jak są tacy leniwi i roszczeniowi jak ty to wtedy jest kicha. Chcesz dziecko to sobie na nie zarób a nie żebrz od państwa, bo to nie państwo płaci becikowe tylko uczciwie pracujący obywatele płacący podatki!

Gość gość
gosciu 9:30 nie wiem czy potrafisz czytac ze zrozumieniem.Napisalam ze nie lapie sie na becikowe bo mam za wysokie dochody więc jesli polaczysz dwie sprawy znaczy ze zarabiam na siebie i to calkiem nie mało.Ale skoro panstwo jest tak strasznie prorodzinne to becikowe powinien dostawać każdy obywatel.zresztą mam gdzieś taki ochłap 1000 zł to ja dostaje premii za jednorazowy wyjazd w teren.A takich wyjazdów w miesiącu mam sporo więc z czym do ludzi w ogóle :o

Gość gość
jak sie nie łapiesz na becikowe to po co składasz wniosek masz 1992 zł na osobę? JAK SIE urodzi dziecko i bedziesz składac dochód dzieli sie na 4 osoby ty syn córka i mąż obecny twoje i jego dochody za rok 2013 i alimenty na starsze dziecko

Gość Laura_1988
26 lat to za wczesnie? A jaki wiek bylby w Sam raz na drugie dziecko I rozwod? Po 40-stce czy po 50-tce? A od Meza odeszlam w zeszlym roku jesli to juz takie wazne. A I pasozytem nie jestem, zapracowalam sobie na Te Marne becikowe. Jakbym byla nierobem bez pracy to bym nie miala watpliwoaci co do becikowego. A mam jeszcze jedno pytanie dziewczyny- czy alimenty sie uwzglednia w zeznaniu o dochodach jesli sa zasadzone ale ex maz ich nie placi?