Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skromna wyprawka może być? Czy musi być taka wylansowana? jak mają inni?:(

Polecane posty

Gość gość

Moja wyprawka do szpitala: Ręcznik z kapturem Kocyk bawełniany Rożek 6 szt pieluszek tetrowych 20 szt pampers Dwie bawełniane czapeczki 2 skarpetki 2 rękawiczki 6 body długi i krótki 2 pajacyki 2 Kaftaniki 2 półśpiochy 1 sweterek kombinezon polarowy czapeczka gruba Szczoteczka miękka do włosków kosmetyki: Nivea Baby Oliwka Krem do pupy Mydełko krem na każdą pogodę chusteczki nawilzone Do domu Odciagacz do pokarmu Butelka do karmienia mała wanienka przewijak lozeczko na kółkach materac prześcieradło pościel na kołdrę Kołdra Termometr fotelik Wózek 2 w 1 zostało mi jeszcze kupić: obcinacz do paznokci Jałowe gaziki sól fizjologiczna Octenisept Na tyle mnie tylko stać:( czy to wystarczy na początek? Za tydzień mam termin.:(

20 sztuk pampersow do szpitala to moze byc malo. Ja bralam cala paczke, a maz jeszcze musial dowozic. Oczywiscie zalezy ile bedziecie lezec. A w szpitalu gdziw rodzisz nic nie daja dla dziecka? Bo ja nie bralam pieluch tetrowych, ciuszki to na wyjscie, bo kazali zakladac szpitalne ubranka. Becik tez szpitalny.

Gość gość
jeszcze proszek do prania przeznaczony dla niemowląt - mało ciuszków przez co będziesz prać na około ale biedy nie ma :)

Gość gość
20 sztuk biorę do szpitala a resztę Mąż do wiezie mi bo cała paczka sie nie zmieści do torby.Nie wiem nic co dają w szpitalu a co nie.:(

Gość gość
Proszek mam :) już tylko zapomniałam dopisać.A ciuszków jak mało? 500 zł zapłaciłam w najtańszym sklepie:(

Gość gość
A masz fotelik do auta? x Co mogę doradzić, to nie kupuj octaniseptu, o wiele lepszy jest zwykły spirytus. I nie potrzebne jałowe gaziki, lepsze są zwykłe patyczki do uszu. Oliwki do szpitala nie bierz, bo raz, że nie potrzebna, dwa, jak ci się porozlewa to nie dopierzesz. W ogóle ja oliwki nie stosowałam i wszystko było ok. W szpitalu pielęgniarki powinny dziecko myć. x Obcinaczki do paznokci nie kupuj, tylko małe nożyczki. Obcinaczką to palca możesz dziecku obciąż, jak się ruszy... Nie wiem, jak tego można używać. x Myślę, że wystarczy. Polecam kupić pod prześcieradło taki nieprzemakalny podkład, żeby nie przesiąkło, jak dziecko zaleje. No i aspirator do noska by się też przydał.

Gość gość
A to tak można? Co ja mam powiedzieć?

Gość gość
Autorko a skąd jesteś? Moja rada jak chcesz zaoszczędzić: ściągnij sobie książkę w pdf "warto karmić piersią" i przeczytaj przed porodem jest krotka ale zawiera wszystkie informacje i rady potrzebne aby z sukcesem karmić piersią. Nie będziesz musiała wydawać kasy na mm. Pieluszek tetrowych przydalovy się więcej, ja miałam 20 i i tak brakowało.

Musisz sie dodzwonic na poloznictwo i po prostu zapytac co powinnas zabrac, a co jest dostepne w szpitalu. Moj gin mi tak kazal, bo tez nie wiedzialam, a on nie byl pewien :P

Gość gość
Do noska mam:) też Fotelik napisałam że mam:) Ok dziękuję

Gość gość
Ja do tej pory używam obcinaczek do paznokci,,dużo wygodniej dla mnie niż nożyczek. Wiec co kto woli.

Gość gość
Międzyrzecz Wielkopolskie

Gość gość
Mąż twierdzi że za dużo nakupywalam dla córci.A Ja myślę że w sam raz.

Gość Jakie to dziwne
Czy to nie przesada tyle tego zabierac z soba do szpitakla? Po co tetrowe pieluchy.Rożek szpital ma swój.Rekawiczki,łóżeczko na kółkach.SZOK!!!! Zabierz z soba jeszcze wózek i zostaw dla biednych w szpitalu.Ogarnij się kobiecino😡

Gość gość
Ja też wolę nożyczki, jakoś tak mi bezpieczniej się ich używa , fotelik ( nosidełko) to podstawa, u nas bez tego ze szpitala nie wypuszczali , octanisept wg mnie jest super, drogawy ale skuteczny i wygodny, pieluch (pampersów) faktycznie trzeba dużo , mydło JELEŃ - rewelacja na przemywanie ran.

Gość gość
rzeczy niezbędne do szpitala powinny być napisane na stronie internetowej szpitala, sprawdź. Co do ubranek, to pomyśl o zakupie używanych, po jakimś maluszku. takie dzieci nie niszczą, szybko wyrastają i mozna kupić je za ułamek ceny. Moim zdaniem jedna butelka to też za mało

Gość gość
Czy nie umiesz czytać? Ze niżej jest wyprawka do domu? A nie do szpitala?!

Gość gość
Rękawiczki dla dziecka wg mnie wskazane, mój mały strasznie się drapał. Zakładałam na początku mu skarpetki bo nie miałam nic innego ;)

Gość gość
Wcale ze szpitale nie maja wszystkiego. Ja musiałam wszystko przynieść. Wlacznie z kremem do pupy. 20 szt pieluch tetrowych kazali przynieść, bo pierwsze 10 to juz przy porodzie soe wykorzystalo. Żadnego rożka nie mieli, musiałam swoje miec, z tym ze ja wolałam kocyki.

Gość gość
Łózeczko przecież nie napisała, że do szpitala bierze! U nas w szpitalu to nawet PAPIERU TOALETOWEGO w kiblu nie było, więc nie mówcie, że tak wszystko dają. Czasem dają, czasem są przysłowiowe gołe ściany. A rodziłam w dużym szpitalu w Warszawie.

Gość Jedynaczka4
Faktycznie za dużo "nakupywałaś" kupiłaś; wcale nie znaczty ze masz ten majdan zabierać z sobą.Nikt ci nie powiedział co trzeba z sobą zabrać? Nie byłaś u ginekologa, połoznej?

Gość gość
W ogóle butelka jest nie potrzebna bo i po co przy karmieniu piersią? Autorko policz sobie ile zaoszczędzisz jezeli będziesz wyłącznie piersią karmić. Przeczytaj te książkę, bo ona przygotuje cie do karmienia piersią, nie dawaj dziecka na żadne dokarmianie i nie podawaj dziecku smoczka i butelki w ogóle bo to może zepsuć technikę ssania dziecka i będzie po ptokach.

Gość gość
Klapki gumowe pod prysznic to podstawa dla mamusi bo strach pod prysznicem stanąć, u nas laski tak się myły że krew zostawała na podłodze bleeeeeeeeeeeeee ;(

Gość gość
Moja córka rodzila w klinice i wszystko było dla niemowląt.Jedynie co kupiła, to tylko 1 op.pampersów.W jakich szpitalach rodzicie że nic tam nie mają i wszystko musicie z sobą taszczyć?! Na pewno nie w mieście, pewnie w jakiejś gminie:D

Gość gość
Butelka się przyda, mi jak małego zabrali na obserwację na 24 h musiałam mleko ściągać i zanosić pielęgniarkom.

Gość gość
Ja rodziłam 2 razy w Warszawie, w wielkim szpitalu i musiałam mieć dużżżo rzeczy swoich, nie ma tak różowo .

Gość gość
To co mam spakować do torby? Mam pierwsze dziecko i jestem młoda więc nie wiem co:( pomocy

Gość gość
Ja w Warszawie rodziłam na bielańskim i wszystko trzeba bylo mieć ze sobą, nic nie dawali.

Gość gość
Ja też w Bielańskim właśnie rodziłam. Ale do szkoły rodzenia chodziłam przy św Zofii i też kazali wszystkie rzeczy dla malucha dać. A powiedz, jak oceniasz opiekę po porodzie, bo ja szczerze byłam dość rozczarowana...