Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nic dziecku nie będzie?

Polecane posty

Gość gość

jestem w 25 tyg, i niestety załapałam przez tą pogodę jakieś przeziębienie. Dostałam antybiotyk i coś tam do psikania. Bardzo się boje o mojego malca, czy nicbmu po tym antybiotyku nie będzie. Brałyście antybiotyk będąc w ciąży.

Gość gość
przeziębienie i antybiotyk? Od przeziębienia nie, od antybiotyku nie wiem.

Ja w 26 tyg brałam antybiotyk, argumentin, doktor powiedziała ze nie zaszkodzi dziecku, i osłone antybotykowa sobie kup bo w ciązy to raz dwa złapiesz jakąś infekcję intymną,

Gość gość
pewnie dostałaś duomox- nic nie bedzie dziecku.

Gość gość
Ja w ciąży dwa razy byłam przeziebiona i lekarz powiedział ze do końca pierwszego trymestru antybiotyku raczej nie można a później tak oile jest to koniecznie dla matki ale dla dziecka antybiotyk nie pozostaje obojętny i te wasze bla bla ze dzieci zdrowe. Moj lekarz gdy kaszlalm miałam katar kazał zrobić syrop z cebuli i Pic nic więcej. I przeszło. Poza tym antybiotyk na przeziębienie???? Co to za konowal? Przeziębienie to infekcja wirusowa a antybiotyk nic nie da poza tym ze może zaszkodzić dsziecku

Gość hgg
Bierz leki jak zalecil lekarz i będzie wszystko ok :) Zdrówka.

Gość gość
ja powiem ci tak byłam w ciazy i gdzies w grudniu sie przeziębiłam nie brałam zadnych leków to był 30 tydzień gdzieś . Urodziłam wcześniaka i moje dziecko miało zaplalenie płuc i przez 2 tygodnie lezało w inkubatorku to były najgorsze chwile w moim zyciu ;/

Gość gość
urodziłam w 34 tygodniu

Gość gość
Antybiotyk się bierze z konkretnych wskazań a nie bo masz "jakieś przeziębienie." Brałam w ciąży Doumox i było ok.

Gość gość
Ja też miałam antybiotyk w ciąży, brałam duomox i wtedy mi lekarz powiedział, że lepszy antybiotyk dla dziecka niż nieleczona infekcja, która może przerodzić się w coś gorszego. Także nie panikuj, będzie dobrze. Mój bobo urodził się zdrów jak rybka. Pomartw się o siebie i wykup sobie do tego antybiotyku np. provag chroniący cię przed grzybicą pochwy i także osłaniający układ pokarmowy.

Gość gość
moja położna tłumaczyła mi tak: w ciąży jesteś z dzieckiem jednym organizmem, kiedy ty chorujesz dziecko też, więc kiedy ty sie musisz leczyć dziecko też musi sie leczyć. bierz leki i nie przejmuj się, aczkolwiek ja przeziębienie leczyłam syropem z celubi, mlekiem z masłem i czosnkiem, chlebem z miodem itp. przeszło mi po tygodniu a mąż leczył się o tydzień dłuzej lekami :D