Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobietom powinno sie placic za rezygnacje z aborcji.

Polecane posty

Gość gość
k****a od takich kretynek jak wy 5 km w bok:D doopodajki:D a rescator555 w pelni szczescia bo ma kase od kazdego postu takich kretynek:D

Gość gość
odezwała się doopodajka w ciąży :) cipcia jeszcze swędzi? to po porodzie już nie będzie :P

Ciekawe ze tylko puszczalskie laski maja problem z braku aborcji. Jak ktos kiedys powiedzial seks jest dla doroslych ludzi i jesli ktos nie dorosl do konsekwencji niech lepiej poczeka. Doroslosc to nie tylko przywileje ale i odpowiedzialnosc za swoje czyny a zaslanianie sie dzieckiem to dzieckiem to straszne frajerstwo.

Gość gość
>>a rescator555 w pelni szczescia bo ma kase od kazdego postu takich kretynek <<< Za twoje posty placa mi podwojnie, wiec jak nie chcesz mi nabijac kasy to w*********j z tego tematu. Rescator555

Gość gość
Samotna nieroochata beata ma jak zwykle najwięcej do powiedzenia w temacie, który zna jedynie z teorii

Gość gość
btw idąc twoim tokiem myślenia, gdyby każdy seks miał się kończyć niechcianą ciążą to byłoby słabo. To że ty jesteś samotna to nie znaczy że my - pozostałe kobiety mamy sobie czegoś odmawiać.Seks to seks a rodzicielstwo to coś na całe życie, ja nie widzę tutaj znaku rowności. Chyba że jedynie w przypadku, kiedy to laska się nie zabezpiecza i idzie na żywioł. Dni płodne masz raz w miesiącu więc tym bardziej nie rozumiem. Niektóre baby sa tak głupie że dają zawsze kiedy misiu chce, misiu nie lubi gum - to mają wpadkę. Seks nie równa się dziecko ale do tego równania trzeba osiągnąć jakiś tam poziom wiedzy

Gość gość
>>Jak ktos kiedys powiedzial seks jest dla doroslych ludzi i jesli ktos nie dorosl do konsekwencji niech lepiej poczeka. Doroslosc to nie tylko przywileje ale i odpowiedzialnosc za swoje czyny a zaslanianie sie dzieckiem to dzieckiem to straszne frajerstwo. <<< To, ze ktos nie chce takich konsekwencji, to nie znaczy ze nie dorosl do seksu. Bo moze miec na przyklad dwoje dzieci i nie chciec wiecej. I ma do tego prawo. I jego odpowiedzialnosc to wlasnie poddanie sie aborcji. A jak to sie komus nie podoba to niech im placi, zeby zmienily zdanie. Rescator555

Gość gość
Dobry przykład podałeś, ktoś kto ma już jedno albo dwójkę, dorósł do rodzicielstwa, chyba nik nie ma co do tego wątpliwości, ale może nie chcieć więcej dzieci

Gość gość
Wlasnie po to wymyslono antykoncepcje i aborcje, zeby mozna bylo uprawiac seks bez takich konsekwencji jak ciaza. A, ze to sie bardzo nie podoba moherom i podobnym to juz ich problem, nie cofna nas do sredniowiecza.

jest fundacja bractwo małych stópek fundują matkom roczny zapas pieluch

Gość gość
chodzi o pieluszki dla dorosłych, te co reklamuja w telewizji? Bo wiesz, niektóre matki mają po porodzie problem z utrzymaniem moczu, więc fundacja mogła się trochę bardziej postarać np zrefundować zabieg pomniejszania cipki

Gość gość
>>jest fundacja bractwo małych stópek fundują matkom roczny zapas pieluch << I jak sadzisz, jaki to jest procent wydatkow ktore trzeba poniesc? Rescator555

dla niemowląt Niemowlak zużywa ok. 10 pieluszek dziennie, więc idą "tego towaru" ilości nieziemskie. Ilość w opakowaniu 43Pampers Pieluchy New Baby 1 Newborn 22,99 ceneo

Gość jestem staroswiecka
tetra gryzie? :classic_cool:

Gość gość
No to KK odniosl kolejny wielki sukces ! Setce kobiet, pewnie aktywistek oazowych albo duszpasterstwa zafunduje pieluchy. A i tak, jak zwykle za dobroczynnosc przykoscielna zaplaci budzet panstwa, czyli my podatnicy. No ale mi aborcja nie przeszkadza, nie widze w tym zadnej tragedii. Rescator555

czytałam tylko 1. post Kobietom NIE POWINNO się płacić za rezygnację z aborcji, bo wtedy co druga kobieta w Polsce deklarowałaby chęć aborcji, żeby dostać kasę.

Gość gość
Te pieluchy to niech KK pozakłada swoim biskupom. Albo wypcha puste łby takim pacanom którzy nie widzą tragedii w mordowaniu dzieci i kobiecej psychiki.

Gość gość
fiku miku jedyna przytomna to zauważyła i stanęła na straży piniendzy kościoła :) Mohery mogą być dumne z ciebie Kochana 😘całuski

Gość gość
>>bo wtedy co druga kobieta w Polsce deklarowałaby chęć aborcji, żeby dostać kasę<<< No coz gratuluje kosciolowi obronczyni jego kasy. Tylko ze: -nikt, zadna organizacja nie jest w stanie zrefundowac rodzicom nawet w polowie kosztow wychowanie powiedzmy 50tys bachorow co roku, bo powiedzmy mniej wiecej tyle dokonuje sie aborcji. To nierealne. -wiec mozna mowic jedynie o tychprzypadkach, kiedy zamiast dokonac aborcji, kobieta odda dziecko do adopcji. I tutaj juz mozna mowic o jakiejs rozsadnej kwocie, ktora "obroncy zycia" mogli by zdobyc, gdyby im rzeczywiscie zalezalo na ochronie zycia a nie na szykanowaniu kobiet. Rescator555

Gość gość
>> którzy nie widzą tragedii w mordowaniu dzieci i kobiecej psychiki<< Jakim mordowaniu dzieci ? Ty chyba nie wiesz jak wyglada dziecko. Podpowiadam: mozna je zobaczyc w wozku na ulicy, wyjdz, popatrz. I jak dowiesz sie, ze ktos morduje taka istote to dzwon na policje. Rescator555

Jestem za kasą wydawaną na wsparcie utrzymania kobiety w ciąży oraz wsparcie matki niepełnoletniego dziecka. Aktualnie jaka jest opieka państwa wiemy (i to względem rodzin i np. starych). Jestem za uświadamianiem kobiet, przypadki kobiet przechowujących dzieci w zamrażarce wskazują brak świadomości. Dziecko przecież można zostawić chociażby w szpitalu po urodzeniu. Tu jednak warto by nie piętnować a akceptować taki wybór, który jest lepszy od desperackich ruchów.

Poza tym, gdyby KIEDYKOLWIEK miała być wprowadzona przez państwo Polskie legalna aborcja (czemu jestem przeciwna), to nei wyobrażam sobie, żeby była robiona za zgodą jedynie matki. Dziecko jest zarówno matki jak i ojca, a traktowanie płodu jak chorobę jest poniżej godności ludzkiej.

Gość gość
>> Aktualnie jaka jest opieka państwa wiemy (i to względem rodzin i np. starych).<< O nie! "Opieka panstwa" to byla za komuny! Teraz, to ja nie zycze sobie, zeby moje pieniadze byly marnowane na opieke nad kimkolwiek. Panstwo ma oplacac policje, wojsko i ewentualnie budowe drog a nie jakies tam opieki. A jesli kogos obchodzi czyjs los: niepelnosprawnych, staruszkow, pieskow, kotkow itd. to niech na to da wlasne pieniadze. Rescator555

Gość gość
>> traktowanie płodu jak chorobę jest poniżej godności ludzkiej. << To jest twoje pojecie godnosci i plod w swoim brzuchu mozesz traktowac jak najwiekszy skarb. A ktos inny moze go uwazac za pasozyta, intruza ktory niszczy jego cialo i ktorego chce sie pozbyc jak najszybciej i tez ma do tego prawo. Dlaczego niby twoj punkt widzenia mialby byc narzucony komus innemu? Rescator555

bo pewne standardy moralne MUSZĄ być narzucone, inaczej gwałt i morderstwo stałoby się normą, akceptowaną przez społeczeństwo

Gość gość
>>bo pewne standardy moralne MUSZĄ być narzucone, inaczej gwałt i morderstwo stałoby się normą, akceptowaną przez społeczeństwo << A kto ma takie prawo, zeby ustalac jakie standarty MUSZA byc narzucone. Dlaczego nie narzucimy standartu, ze jesli ktos jest odpowiednim dawca dla osoby chorej na bialaczke, to ma OBOWIAZEK oddac szpik do przyszczepu? Przeciez to zabieg stosunkowo mala uciazliwy w porownaniu z ciaza i urodzeniem dzieka. O narzucaniu takiego standartu nawet nikt sie nie wspomni. Rescator555

Oto prawdziwy superksiądz. Nie cofnie się przed niczym, by ratować dzieci. Także te nienarodzone. - Jeśli jakaś dziewczyna planuje aborcję, bo tata maleństwa zwiał, niech tego nie robi! Ja przyznam się do ojcostwa - deklaruje ks. Tomasz Kancelarczyk ze Szczecina.http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/superksiadz-tomasz-kancelarczyk-do-dziewczat-ktore-zaszy-w-niechciana-ciaze-powiedz-ze-to-ja-zrobile_268909.html