Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość20zł

20 złotych na dzień do wypłaty !!!! WEJDŹ

Polecane posty

Gość gość20zł

Witam wszystkich! Do wypłaty zostało mi ok. 20 zł na dzień. Muszę z tego zrobić obiad i czasem jakieś pieczywo, coś na chleb. Jesteśmy trzyosobową rodziną - ja, mąż i 5 letnie dziecko. Nie jadamy dużo. W zamrażarce mam filet z kurczaka i udka oraz jakieś podstawowe produkty. Pomożecie mi wymyślić jakiś plan posiłków(głównie obiady) by przeżyć do wypłaty?

Gość gość
któego masz wypłatę?

Gość gość
trzeba sobie kopić worek ziemniaków i robic rózności na obiad typu kopytka, kluski leniwe, placki z ugotowanych ziemniaków smażone,przeciez to zadne pieniądze a obiad jest poprzecinać piersi kurczaka na cienkie warstwy, nie ubijać , usmazyć, pokroić i dodatek do ziemniaków , zupe z udek + udka przysmażone do ziemniaków , zrobić surówkę - jabłko i marchew - przeciez to są grosze albo za darmo mozna znaleźć naleśniki z marmoladę z jabłek albo śliwek czy każdy widzi tylko rozwiązanie w kupowaniu drogich produktów ?

Gość gość20zł
9-tego już powinna być :P

Gość gość
autorko pamiętaj, nie oddawaj się za kase

Gość gość
kup całego kurczaka - z piersi 2 obiady , szkielet na zupę pomidorową z ryżem i jeden obida pieczone udka i skrzydełka, i - tylko kurczaka kup dużego około 2-2,2kg, do tego jeszcze zrób raz wątróbkę z jabłkiem, i raz zupę krupnik na żołądkach z kurczaka (z indyka są sdrogei koło 16 zł kg!) to maż 6 obiadów Na śniadanie chleb z pesztecikiem jakimś tanim. Na kolacje naleśniki jak masz dżem, placki ziemnaiczane z cukrem czy chleb maczany w jajku.

Gość gość
Uuuu 9 masz dopiero wypłątę?! To faktycznie słabo - myślałam że jakoś 29/30/1 ja mam 29.

też tyle ma na 4 os i dajemy radę.Korzystam z przepisów ze str wielkie żarcie ,przeslij przepis .Szukam tanich a dobrych.Kupuje to co w promocji w przecenie i z tego kombinuje obiad.Przypatrz sie w gazetkach co gdzie taniej i sprobuj z tego poszukac przepis .Ja tak robie i to pomaga.Np w kauflandzie sa udka po 4,4 wzielam dwa podzielilam na polowe do tego pol kg ziemniakow ,dwa ogorki zielone bo jeszcze nie sa az tak drogie ,mala smietana na mizerie i obiad za 6 zl.!5 dg wedlin ,sera w promocji,czy sledzie w puszce,czy pomodory ,to co tansze i te 20 zl starcza.Zamiast sokow mozna ugotowac owocowe herbatki do tego plaster cytryny.

Gość gość
Generalnie da się bez rpoblemu wyżywić 2+1 małe a te 20zł ale luksusowo nie będzie i wszystko zużyte w 100% - ja tak nie potrafie - 1/3 zawsze wyrzucam praktycznie ;/ albo robie porcje końskie... muszę się ogarnąć mimo że na bark kasy nie narzekam ale mimo wszystko jak widze stosy żarcia w śmietniku to boli.

Gość gość
Soki są niezdrowe nie ma co ich wgl kupować ;p Chyba że własnej produkcji ;p Lepiej pomrozić w sezonie owoce na kompoty. - kupiłam sobie na raty ale jest samą zamrażalkę i tam mam masę owoców z okresu letniego pomrożone - gotową włoszczyne pociętą w paski zamrożoną, koperek i pietruszkę pociętą.

Gość gość
pożycz dychę