Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olunia90

Jak odzyskać pieniądze?

Polecane posty

Witam może ktoś miał podobny problem. Otóż wynajmowałam mieszkanie... niestety z głupoty i żeby nie robić sobie kosztów ani lokatorowi bez umowy. Chodziło mi głównie, żeby mieszkanie nie stało puste oraz żebym nie musiała go utrzymywać i opłacać. Sytuacja wygląda następująco osoba zrezygnowała argumentując, że przeprowadza się daleko, wyprowadziła się zostawiając klucz u sąsiadów i spisując liczniki na dany dzień. Po rozliczeniu z liczników wyszło iż zużycie mediów było sporo większe niż prognoza. Osoba poprosiła, czy może zapłacić przy wypłacie, zgodziłam się i niestety mija dwa tyg od terminu ów wypłaty a pieniędzy nie zobaczyłam, osoba nie odbiera tel, nie odpowiada na smsy. Miał ktoś podobną sytuację??

Gość gość
pozostaje wizyta z wiertarką

Gość gość
No niestety , bez umowy nic nie zdziałasz . Możesz tylko wysłać jej pismo i w umiejętny sposób postraszyć że jeśli dobrowolnie nie ureguluje zadłużenia to wnosisz sprawę do sądu w oparciu o umowę ustną. Ale zaznaczam że to zastosuj tylko jako straszak , bo tak naprawdę nic więcej nie ryzykuj gdyż gdy ta osoba zgłosi cię do urzędu skarbowego że nie odprowadzałaś podatku od wynajmu to będzie cię to bardzo drogo kosztować ..