Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość guru

należe do grupy hare kriszna

Polecane posty

Gość gość guru

jaki Wy macie stosunek do innych religii czy grup podobnych do wymienionej przeze mnie?

Gość gość
sekty od bardziej popularnych wierzen roznia sie tylko tym ze ich grono wyznawcow jest ograniczone.zarowno sekty jak i tradycyjne religie maja 1 cel: manipulowanie ludzmi moj stosunek: kazdy robi to co chce

Gość gość
a ja do grupy pipka pyszna masz cos przeciwko?

Gość gość
Zgromadzenia religijne i sekty to właściwie podobna sprawa, tylko różni się wielkością grupy... I to i to narzuca pewne wartości, oba manipulują (mniej lub bardziej) ludźmi, ustanawiają z góry zasady 'morlane', których należy się trzymać pod karą potępienia, dyskryminują określone jednostki... Żadne z takich ugrupowań nie jest doskonałe, ale każdy do jakiegoś mimowolnie należy... Nie znam się na sektach, czytałam tylko jedną książkę o satanistach, ale wiem, że należąc do sekty, zostajesz w niej już na całe życie (mimowolnie), a wierzenia religijne możesz zmienić i nie ma to żadnych powżnych konsekwencji...

chwalisz się czy zaliż ze idiota jesteś krisna oznacza wprost – czarny, zły, niegodziwy, a także zło w sensie moralnym, jako rzeczownik niemęskoosobowy oznacza noc, ciemność, mroczność; hare oznacza – boski. tak więc radośnie wykrzykiwane przez krisznowców “hare kriszna, hare, hare !!!” oznacza wprost: o boski czarny, boski, boski !!! o boski zły, boski, boski !!! o boski niegodziwy, boski, boski !!! o boskie zło, boskie, boskie !!! o boska ciemności, boska, boska !!! o boska nocy, boska, boska !!! o boska mroczności, boska, boska !

Gość gość
Pipka pyszna! Hshahaha :D Takie rzeczy tylko na kafe!

Jest to bezpośrednie tłumaczenie sanskryckiego słowa na angielski. Polskie wydanie Wikipedii również jako pierwsze znaczenie podaje słowo “czarny” lub “ciemny”, potem rozwijana jest hipoteza pochodzenia tego imienia od dwóch słów: “kṛṣ” – znaczy przyciągać; “na” jest sanskryckim korzeniem słowa ananda – szczęście; Stąd mamy tłumaczenie imienia Kryszna w tradycji gaudija wisznuizmu jako “wszechatrakcyjny”. Dalej znajdujemy: Czasem jego imię jest tłumaczone jako „błękitnoczarny”, a nie „czarny” i jego kolor skóry jest opisywany jako „kolor burzowej chmury”. oraz Zwolennicy awatara Wisznu podają podobne tłumaczenie, np. Adi Śankara twierdzi, że „Kryszna” jest 57. imieniem Wisznu i oznacza także: „istnienie wiedzy i błogosławieństwa”. Jednak fakty mówią same za siebie, powtarzając wezwanie “Hare Kriszna, hare, hare” wołamy demona i ubóstwiamy go. Prawdziwa, rzeczowa informacja jest najsilniejszą bronią. Prawdopodobnie osoby usidlone przez krisznowców nie wiedzą z czym tak na prawdę mają do czynienia, bo przedstawiane jest im drugie znaczenie imienia, i przykładają rękę do wielbienia demonów.

Gość gość
ogoliłam cipkę jaka to sekta?

Gość gość
kriszna kriszna hare hare hare

Gość gość
Kriszniowcy daja dobre zarlo na woodstocku