Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zachowanie 5 latka nie radzę sobie

Polecane posty

Gość gość

Mój syn chodzi do przedszkola. Od pewnego czasu nie radzę sobie z nim i nie wiem co mam robić dlatego że kary nie pomagają i tłumaczenie tym bardziej. Jeżeli czegoś zabronię czy powiem żeby pozbierał zabawki posprzątał , ubrał to jest od razu jesteś głupia , uderze Cie i rzuca się na mnie z pięściami nawet przy obcych . To samo jest do taty i babci/Ostatnio np . nie odpuściłam mu to siedział dwie godziny i tak nie pozbierał i ja to musiałam zrobić . Tak samo jest z ubieraniem . Proszę was o pomoc , jak wpłynąć na dziecko . NIe mam już cierpliwości a nie mogę dopuścić by tak mnie traktował

Gość gość
tak to jest jak cioty dzieciaka wychowują dać bachorowi w dupę aż iskry nosem puści, to się od razu naprostuje

Gość gość
dokładnie! jestem za!

Gość gość
dac w du/pe i to jest własnie pokaz bezsilności i braku inteligencji, 5 latek przewyższa inteligencją osoby które tak robia, ponieważ... sa bezsilni i nie potrafią nic innego wymyslić

Gość gość
Mam podobny problem.Nie pomagają prośby, grożby,małe szantaże itp.

Gość gość
oby zdążyli coś wymyślić zanim skończy 18 lat. Możesz sobie bajdurzenie o inteligencji w majty schować. Psychologia to nauka z d**y.

Gość gość
cierpliwość, cierpliwość, cierpliwośc i delikatne kary, zero zabawy, zero przyjemności i go złamiesz , pokaż że jesteś nieugieta i spoko

Gość gość
Ciebie widać bili :) , psychologiczne podejście to podstawa ludzie mamy XXI wiek a Wy dzieci chcecie bić, ha ha, widzę , że ten kraj jest jeszcze bardzo bardzo do tyłu i zatrzymał się w XIX w , sorry nie kraj, a ludzie

Gość gość
i wiem co piszę mamy córkę 6 lat i od 4 roku była okroopnie nie grzeczna i ... sposób się znalazł i nadmieniam , że przez 6 lat jej życia nie był podniesiony na nią głos, teraz poszła do szkoly i np. po powrocie pierwsza rzecz jaką robi to sama z siebie odrabia lekcje , ma posprzątać pokój mówi się do niej tylko raz, ma iść spać , mówi się raz, co prawda niechętnie ale idzie od razu, i jakoś z diabełka udało się zrobić grzeczne dziecko bez śmiesznych klapsów krzyków itp