Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VEctoRRRrrr

Dziwne zachowanie psa po szczepieniu

Polecane posty

Gość VEctoRRRrrr

Witajcie, tydzień temu znalazłem porzuconego psa (6-cio miesięczna suczkę - mieszańca). Intensywnie szukałem właściciela jak i nowego domu, niestety nikt po pieska się nie zgłosił. Przez te kilka dni zaprzyjaźniłem się z nią i postanowiłem, że zostanie. Wczoraj byłem u weterynarza, który zaszczepił suczkę (na jakieś tam choroby, wymieniał ale nie zapamiętałem), wszystko było ok, do dzisiejszego popołudnia, stała się apatyczna, senna, bardzo mało jadła. Czy to normalne? trochę się martwię ponieważ międzyczasie suczka towarzyszyła mi we wszystkim co robiłem, (jak tylko mnie nie widzi to strasznie "płacze") boje się, że wtedy coś złapała, tzn przez ten tydzień (a byliśmy tu i ówdzie). Dodam też, że zaraz po tym jak ją znalazłem byłem z nią u weterynarza, który ją odrobaczył. Może poprzedni właściciel tez już ją szczepił i te ponowne szczepienie jej zaszkodziło? jak myślicie. Do weterynarza będę mógł z nią pójść dopiero jutro późnym popołudniem - niestety nie ma mnie kto wyręczyć.

Gość gość
Na fajną osobę trafiła ta psinka. Słuchaj, tu chyba nikt Ci nie doradzi. Napisz to może na jakimś forum o psach to prędzej ktoś odpowie sensownie bo siedzą tam sami psiarze w większości. Oby psince to przeszło to odwdzięczy Ci się za taką opiekę jak będzie umiała :)

Gość gość
miałem taki zamiar by zapytać się fachowców ale na każdym forum trzeba się rejestrować a zależało mi na czasie. Muszę już iść spać, mam nadzieje, że jutro jak wstaniemy będzie z nią lepiej. oby... dzięki za odpowiedź Dobranoc

Jesli sunia była porzucona, to raczej nie szczepiona. Szczepionych szczeniaków nikt sie nie pozbywa. Sunia dostała szczepienie na kilka chorób naraz, to jest obciązenie dla organizmu. Ma prawo byc ospała, apatyczna, ma prawo zwyczajnie zle siè czuc. Jesli do jutra, pojutrza nie złapie trochè wiècej energii i apetytu, to przejdz siè z nią do wet. Tak na wszelki wypadek. Teraz niech posypia i odpoczywa. Mozesz jej podac letniego mleka, mleko jast pozywne i płynne, a wazne, by piła. Absolutny szacun dla Ciebie!