Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość qwerty12

Czy wasze niemowlęta też przesypiają całą noc?

Polecane posty

Gość gość qwerty12

Córka ma 2,5 miesiąca, odkąd skończyła miesiąc przesypia nam całe noce. Wcześniej budziła się 2 razy. Śpi od 21 do 8 rano. Postanowiliśmy jej nie wybudzać aby nie przyzwyczajać do nocnego budzenia się i jedzenia, wychodzimy z założenia, że jakby była głodna to by sama się obudziła. Czy są tu mamy, których dzieci przesypiają noce? Mi nikt nie chce uwierzyć... Moi rodzice kiedyś u nas zostali i byli zdziwieni tym faktem a później cała rodzina wydzwaniała do nich z pytaniem czy to prawda. Córka pije mleko enfamil (dla ciekawskich :P -nie mogę karmić piersią).

Gość gość
Jesli dziecko jest na mleku modyfikowanym to nic dziwnego ze przesypia cala noc. Tez bym nie wybudzala. Ciesz sie :) oby tak zostalo.

Gość gość
Mojej znajomej na piersi też przesypia całe noce, od 8 średnio do 5-6, po karmieniu dosypia do 8. Teraz ma 4 mies q śpi tak is ponad mies. Mój, 3 mies, też na piersi budzi się 1-2 razy, zależy o której, teraz np wstał o 1 to pewnie drugi raz koło 5. Parę razy zdarzyło się ze przespal do 3 raz nawet do 4 to potem już o 6-7 był wyspany, ale polezy pod karuzela pół godziny, pomarudzi chwilę, doje trochę i się jeszcze zdrzemnie. Ale rzadko nam kilka podobnych nocy, różnie śpi przez co te poranki też rróżne i ciężko o ustalony tryb dnia:( raz się zdrzemnie raz nie rano. Wczoraj np przespal spacer bo wstał o 9.30 a koło 10 wychodzimy. Każdydzień jest inny...

Gość gość
Nie wiem jak to jest jak dziecko jest na mm ale na piersi to dopoki wcina cyca to sie w nocy budzi. Do 4 miesiaca to pobodek jest wiecej, co 2,3 godz. Ja tak mam przy dwojce dzieci. Karmie cycem do roku i tak to wyglada. Ale nie wiem czy miesieczniak powinien przesypiac 11 godz nawet jak jest na mmm

Oczywiście ze nie powinien. Niemowlę należy wybudzac do karmienia, bo może dojść do sytuacji ze samo nie będzie miało sily płakać o jedzenie i umrze. Rzadko bo rzadko ale zdazaly sie takie przypadki, ma to cos wspólnego ze spadkiem glukozy. Wiec autorko ciesz ze nie ponioslas konsekwencji swojej głupoty.

Gość gość
Co za glupoty piszesz dziecko nie da sobie krzywdy zrobić i hak będzie głodne to da znać nie straż ludzi śmiercią dzieci bo to lekka przesada. Ja tez karmię mm ale moj budzi sie zawsze co 4 h na karmienie i nie przegapi butelki po godzinie zasypia

Gość gość
Sulimira az ekran oplulam:D dziecko które nie ma siły krzyczec musiałoby być glodzone dzień i noc! Jak powiedziałam poloznej o koleżanki małej co śpi cała noc to powiedziała ze źle bo nie będzie prawidłowo przybierać. Jak dodalam ze ma już 6 kg przed czwartym miesiącem to stwierdzila, ze w takim razie najada się w dzień i niech śpi!! Co to za pomysły żeby dzieci budzić! Ja mojego obudziłam raz jak mi piersi nabrały, tak krzyczał az mi serce pekalo, Więc nigdy więcej tego nie robiłam. Jak śpi to znaczy ze jest mu dobrze i jedyne czego potrzebuje to święty spokój!

Gość gość
Moja córka bardzo szybko zaczęła przesypiać noce, jak miała 3 tyg spala od 20 do 3, dwa tyg później już do 5. Teraz ma 4 miesiące i śpi od 20 do 6,7. Naczytalam się o spadku glukozy i próbowałam ją wzbudzać, nadpijala 20 ml i dalej spala więc nie było sensu.Na wadze przybiera ładnie.

Gość gość
Z tym przesypianiem całych nocy jest różnie. Moje starsze dziecko przesypiało całe noce od 3 do 6 miesiąca życia, a potem stopniowo zaczęło coraz częściej się budzić. Ma 4 lata i nadal potrafi się obudzić w nocy, ale na szczęście zwykle tylko po to, by przyjść się do mnie przytulić. Młodsze zasypia samo od początku pobytu w domu, śpi raczej bez wybudzania przez całą noc i ogólnie nie ma z nim problemów, jeśli chodzi o spanie, ale nie ma w tym mojej zasługi.

Gość gość
Mój ma 11 tyg. Zasypia ok 22 śpi do 4, karmię go i albo czuwa godzinkę albo śpi dalej. Karmię mm

Gość gość
Hahahah :D Tak, z pewnością, jak dziecko przez noc nie bedzie jadło to rana nie dożyje ponieważ umrze z głodu. Ale bzdury piszesz :D Moją córkę karmiłam piersią tylko przez miesiąc, a później mlekiem mm. Jak miała 3 msc to zaczęła przesypiać całe noce i nie podawałam jej mleka na śnie. Kąpiel wieczorem miała ok. godz. 20:00, a po kąpieli dostawała butle i zasypiała. Budziła się ok. 6:00 na karmienie i nie była wychudzona. Jak teraz patrzę na jej zdjęcia z tamtego okresu to policzki miała jak chomik :)

Gość gość
Moja też długo spała, a była na piersi. Koleżanki zazdrościły, że się wysypiam. Tyle, że zaczęła się budzić po kilka razy w nocy po 7 miesiącu, do dziś nie wiem z jakiego powodu. Nie przechwalaj dziecka, bo jeszcze może się mu 5 razy odmienić;)

Gość gość
karmię piersią, dziecko ma 4 miesiące i odkąd skończyło 2 mies. przesypia całe noce od 19 do 5 rano. W nocy nie budzi się na jedzenie ale około 1 w nocy sama przystawiam dziecko do piersi. Je na śpiocha :))

Gość gość
moja starsza córeczka też potrafiła na piersi przespać 10h bez pobudki-gorzej miałam ja bo wtedy ze mnie ciekło;)

Gość Werka 123
zazdroszcze wam wszystkim. Moje dziecko ma rok i 4 mies. i zadnej nocy nie przespalo. Mamy pobudke o 1, 3i 5 rano. Budzi sie bo chce jesc.

Gość gość
z powodu zebow w 7mcu - logiczne

Gość gość
mój syn ma 20 miesięcy i przespał dopiero 3 noce bez budzenia się. też wybudzałam go na butelkę i uważam to za błąd- nauczył się jeść w nocy, i tak przez blisko 2 lata.