Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niski przyrost Bhcg

Polecane posty

Gość gość

Ciąża rozwija sie prawidłowo jak beta hcg po 48 godz. niemal się podwaja lu jest o min 66% wyższa. Takie lekarze podają i nfo i w internecie wielokrotnie tez podawane sa takie info. U mnie skok wyniosł z 2446 na 3055 a więc nawet nie o całe 30%. Czy ktoś ma doświadczenie w ty zakresie ? Bardzo sie martwie:(

Gość 9tc
U mnie skok też był mały 30%. Kolejny był już większy 100%. Ja niestety poroniłam w 9 tc ciąża nie rozwijała się prawidłowo. Ale lekarz mi powiedział, że pojedynczy słaby wzrost o niczym nie świadczy bo ciąża rośnie skokowo.

Gość gość
u mnie słaby przyrost również skończył się poronieniem

Gość MelisQa
Ja mialam przyrost o 53%, a 48h pozniej juz tylko o 50%. Lekarze (2) mowili, ze ciaza sie nie utrzyma, a koncze wlasnie 37tydz.

Gość 9tc
Ja w pierwszej nic nie sprawdzałam tylko jedno badanie by ciążę potwierdzić, w drugiej tej poronionej latałam jak głupia co 2 dni by sprawdzać przyrost. Jak uda się kolejnym razem pójdę też tylko raz. Bo to tylko nie potrzebny stres nerwy wyliczanie a może być źle albo dobrze niezależnie od bety. Będę czekała na usg.

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.:) Właśnie tak latam w stresie od16 .09.. Na początku bylo ze zły rozwój bo zarodek za mały potem bety-za mały niby przyrost- choć dzisiaj wyczytałam że w przedziale od 1200 do 6000 musi się podwajać średnio co 96 godz. a nie 48! wiec jakas norma by była. Niestety od początku jest plamienie , więc straszne mam obawy. Zobaczymy co dalej bedzie. Niby w czoraj na usg wiek ciązy wskazywał na 6+2 -mnie się to niby zgadza. Tętno widoczne.Może poprostu na początku mnie tak straszyli lekarze ,że na głowę dostaję:(

Gość gość
Ja w betę nie wierzę. Raz dostałam wynik ponad 2000 a ciąży nie było (błąd laboratorium, a ja starał m się 4 lata). W ciąży w 35 dc beta 750 a 48 h później 21000 (!) czyli przyrost ponad 20-krotny. Wpadłam histerię, naczytałam się o zaśniadzie i zespole downa, gin nie zwrócił uwagi na wyniki. Mam 14 miesięcznego synka. Bije serduszko, to znaczy zarodek rozwija się jak na swój wiek. POWODZENIA

Zdecydowanie za wolno. U mnie na początku był słaby przyrost a później spadek i nastąpiło poronienie (po drodze jeszcze "lekarze" błędnie zdiagnozowali u mnie ciążę pozamaciczną i chcieli usunąć zdrowy jajowód). Więcej na melisalis.pl