Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość No please

A jesli to....

Polecane posty

Gość No please

ciąża? Chyba zwariuje. Od dwóch miesięcy bolą mnie piersi, są jakby cięższe, pełniejsze. Doskwiera mi też suchość pochwy, tak jakbym nie mogła się podniecić, libido zerowe. Poza tym wstaję w nocy na siusiu, co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało i jestem wyczulona na zapachy... Czy to....? No, please :( Nie jestem gotowa, nie mogę...

Gość gość
po pierwsze to nie są żadne objawy ciążowe, a po drugie- ciężko przez 2 miesiące zrobić test?

Gość gość
Czytałam, że objawy ciąży, to: - bolące piersi - suchość - częstomocz - wyczulenie na zapachy. Czyli wszystko się zgadza. Testu nie robiłam, bo dopiero wczoraj wieczorem poskładała to wszystko do kupy i zaczęłam się zastanawiać :(

Gość gość
A miesiaczka?

Gość gość
suchosc pochwy nie jest objawem ciąży! wręcz przeciwnie, pojawia się sporo śluzu, a skoro masz jakiekolwiek podejrzenia, to zrób test i tyle

Gość gość
Miesiączkę mam normalnie, ale biorę tabletki, więc to właściwie jest krwawienie z odstawienia. Zrobię test w następnym tygodniu, jeśli nie umrę ze strachu najpierw :(

Gość gość
a dlaczego masz czekac do przyszłego tygodnia?

Gość gość
Przed momentem czytałam, że w pierwszym trymestrze u wielu kobiet pojawia się suchość pochwy, że czasami aż powoduje bolesność...

Gość gość
Nie wiem... żeby jak najpóźniej się dowiedzieć w razie czego :(

Gość gość
weź idz dziewczyno do apteki, kup sobie test i przestań gdybać, a i tak w żadnej ciąży nie jesteś, ja jestem właśnie w pierwszym trymestrze i żadnej suchości nie ma, podobnie jak częstomoczu

Gość gość
Zrob juz dzis a mysle ze bedziesz miala spokojny weekend :)

Gość gość
Jak występuje u wielu kobiet, to nie znaczy, że u każdej, he??? Ja mogę mieć, Ty możesz nie mieć. I nie rzucaj jadem, bo zatrujesz dziecko.

Gość gość
wiesz co, ja może " rzucam jadem", Ty za to głupotą, siedź do przyszłego tygodnia i dalej wmawiaj sobie ciążę, której nie ma, szkoda mojego czasu na dalszą dyskusję

Gość gość
No to pa :) Biedne dziecko znerwicowanej frustratki :(

Gość gość
a ja miałam suchość pochwy w ciąży. natomiast "żeby dowiedzieć się jak najpóźniej" brzmi totalnie nieodpowiedzialnie. branie tabletek na pewno dobrze nie wpływa na dziecko. jeśli nie jesteś gotowa na dziecko, to tym bardziej nie jesteś gotowa na chore dziecko... więc myślę, że powinnaś czym prędzej zrobić test, który pokaże czy jesteś czy nie. bo nie rozumiem po co tak ryzykować - zarówno zyciem i zdrowiem dziecka jak i swoim...

Gość gość
To może być choroba - taka długotrwała bolesność piersi i suchość pochwy, czyli problemy hormonalne :(

Gość gość
Zróbże test, bo jeśli to ciąża to hormony nie są dla niej obojętne. Może to skutek działania tabletek anty ale aby pójść w tym kierunku zrób test.

Gość gość
pierwszym objawem ciąży jest brak @. Jestem w początkowej ciąży i fakt, żadnych śluzów ani upławów jak pisze większość dziewczyn nie mam, więc z tą suchością by się zgadzało, ale piersi nie bolały mnie ani nie bolą do dziś, nie są też ani nabrzmiałe ani napuchnięte, awersji do zapachów też nie mam, z tą intensywnością sikania też bym nie przesadzała :D

Gość gość
każda z nas przechodzi ciążę inaczej.jedne rzygają, drugie nie, inne bolą piersi, a inne znowu częściej sikają. tutaj nic nie wywnioskujemy, póki autorka nie zrobi testu będziemy tu bić pianę i się zastanawiać. dziwi mnie tylko to, że wali te hormony, jeśli jest w ciąży to na pewno dziecku tym nie pomoże, a jedne co może zrobić to bardzo zaszkodzić. szkoda, że jest taką egoistką. ale jak napisała - nie dojrzała jeszcze do roli matki. niestety - uprawiając seks i zabezpieczając się, trzeba mieć świadomość, że ciąża może się zdarzyć.