Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z partnerem biznesowym, pomocy!!

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie mam poważny problem. Założyłam firmę w branży odzieżowej z koleżanką. Miałyśmy trochę własnych środków, wzięłyśmy kredyt i zaczęłyśmy działać. Po niecałym pół roku naszej działalności ona po prostu zniknęła. Nie szło nam najlepiej ale wiadomo- początki zawsze są trudne. Duże raty trzeba spłacać przez co nawet nie mogę nikogo zatrudnić bo mnie samej na to nie stać, a znowu sama nie daję rady już. Nikt nie wie co się z nią dzieje, a ja mam już naprawdę dość ;(( Wiecie co można w takiej sytuacji zrobić? Bardzo bardzo proszę o sensowne rady, bez zbędnej krytyki. Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
do prawnika, nie ma co czekać , jeszcze długów narobi na waszą firmę gdzieś nie wiadomo gdzie:/

Gość gość
Właśnie też o tym myślałam, ale nie mam bardzo dużo pieniędzy na to plus jak już bym miała się decydować to musiałby to być rozsądny wybór, żeby nie traciła funduszy.

Gość gość
Wiesz co ja miałam podobny problem jeszcze nie tak dawno temu. Może mój współpracownik nigdzie nie zniknął, ale nie mogłam na nim wymusić płacenia rat, a odpowiadaliśmy razem. Zadzwoń do Pana Andrzeja Jakubca z JJW-legal, mi wtedy on bardzo pomógł- już telefonicznie. W ten sposób chociaż zredukujesz koszty na prawnika. A tak jak mówię, pomoc na pewno otrzymasz :)

Gość gość
Dziewczyny mają rację, musisz koniecznie zgłosić się z tym do prawnika i nawet na policję możesz iść. Chyba lepiej, że najpierw ty to zgłosisz niż jak masz później zbieraj plony tego co ona zasieje. Przykro słyszeć, że dzieją się takie rzeczy- szczególnie, że biznes zakłada się z zaufaną osobą,a tu taki numer ;/