Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kogel mogel

Polecane posty

Gość gość

dajecie swoim dzieciom? ja w dzieciństwie uwielbiałam, teraz robię córce z dodatkiem ksylitolu i podjadam przy okazji ;) ps. uprzedzam komentarze "na poziomie" o surowym jaju ze sklepowej półki na bazie niezdrowego, białego cukru ;)))) używam wiejskich, sparzam skorupkę (to odnośnie zagrożenia salomonellą-czasem zasiedla ona skorupy jaj) jajko w okresie jesień/zima dostarcza sporą dawkę wit. D, której zaraz zacznie nam brakować - tylko w postaci surowej, jajecznica bądź jajka gotowane niestety po obróbce termicznej tracą tę właściwość.

Gość gość
a ja robię dzieciom z niezdrowym białym cukrem i wiejskie jaja, też wyparzam skorupkę. Już nie róbmy z siebie takich super poprawnych :) wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem :) nie wierzę, że kafe-dzieci w życiu cukierka nie zjadły i ty też autorko w to nie wierz :D

Gość gość
Ja też w dzieciństwie uwielbiałam, a teraz się brzydzę :/

Gość gość
nie robiłam do tej pory bo nie było okazji, ale na pewno kiedyś zrobię. Tiramisu też jest robione z surwoych jaj i jakoś żyjemy :D

Gość gość
niestety fanatyczek jest dużo. Mnie było przykro jak na Wielkanoc, przy świątecznym śniadaniu zdaliśmy sobie sprawę że nie ma majonezu do jaj. Szwagier zdolny w kuchni, szybko skoczył i zrobił szybko pyszny majonez, który zjadłam tylko ja i moja teściowa...reszta się brzydziła! Moja siostrzenica która ma 18 lat też chciała go zjeść ale jej ojciec krzyknął NIEEEE..jakby conajmniej sięgneła po kieliszek spirytusu...chorzy ludzie i ich obsesje. Jakby to co kupują w Auchan jest dobre i zdrowe....

Gość gość
majonez też robię sama. cieszę się, że ludzie wracają do samodzielnego przygotowywania produktów, makaronów, masła, majonezu...i ten kogel-mogel!!! :D

Gość gość
nie daje, pamietam ze nie przepadalam za koglem moglem w dziecinstwie; jak mama (rzadko) zrobila to zjadlam ale wolalam np kisiel czy budyn. Tiramisu jadam, domowy majonez mojej mamy tez, choc teraz jak jestem w ciazy to na wszelki wypadek unikam surowych jaj.

Gość gość
Mniam... kogel mogel:) lubię dodać czasem do niego kakao,pycha:)

Gość gość
Mniam mniam mniam,lata nie jadlam, a dziecku kiedys zrobie,ale na razie ma poltora roku to poczekam troche:) mam nadzieje,ze nadal bede miec dostep do wiejskich jaj.

Gość gość
nie robię jeszcze bo słodkiego nie lubi :) w ciąży często jadłam-nawet nie wiedziałam że należy unikać :D Sklepowe to nie wcale takie zło, przecież wszystko jadamy ze sklepu :) jaja mam jak się niosą to swoje :) jak nie to kupuje też mi rzecz :]