Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam szczepiących kiedy szczepiłyście na rotawirusy ROTARIXEM?

Polecane posty

Gość gość

Bo moja córka ma 3,5 miesiąca i Pani doktor poleca szczepienie chyba 2 lub 3 dawek nie pamietam konkretnie Rotarixem, ja gdzies tam uslyszalam o tym ze na rotawirusy szczepi sie pozniej i jest tylko jedna dawka, pogubilam sie a dzis mamy to szczepienie...juz nie wiem co robic? Jak bylo u was i jak te szczepionke zniosły wasze dzieci? cholernie sie boje :o

Gość gość
hmmm a jakiś inny powód prócz finansowego?

Gość gość
Może taki, że szczepienia to g****o niszczące system immunologiczny i układ nerwowy Twojego dziecka?

No ja np. wolę za to zaszczepić na meningokoki które są o wiele bardziej niebezpieczne niż rota. A nie chcę w dziecko pakować wszystkiego. Tylko to co konieczne.

Gość gość
Ja szczepiłam dwoma dawkami. Pierwszą jak córka miała 2,5 m-ca, kolejną po miesiącu. Lekarz rodzinny udzieli Ci wszystkich informacji, z reszta i tak potrzebujesz receptę...

Gość gość
Szczepcie na wszystko, a potem płacz i zgrzytanie zębami.

Gość gość
Ja szczepilam jak dziecko mialo chyba 3 miesiące. Nie pamietam dokladnie a nie mam jak sprawdzić w książeczce. Zniósł bezproblemowo. Nic sie nie dzialo po szczepieniu

Gość gość
MałaMi85 a możesz coś więcej napisać nt szeczepienia na meningokoki?

Gość gość
ja szczepiłam Rotarixem w dwóch dawkach.pierwsza około 3 miesiąca a druga 6 tygodni póżniej.Na rotawirusy musisz zaszczepić dziecko do ukończenia 6 miesiąca życia,póżniej już chyba nie można ale nie jestem pewna.jeśli chodzi o dawki to chyba bez różnicy czy są dwie czy trzy ale akurat rotarix jest w dwóch.

Gość gość
a jeszcze dodam że to szczepionka doustna a więc bez kłucia,moje dzieci zniosły ją dobrze,zero problemów.Wiem że są tutaj przeciwniczki szczepienia ale nie bój się,mi nasza lekarka wytłumaczyła że to bardzo bezpieczna szczepionka.Nie neguje osób które nie szczepią bo to ich wybór i nie jest powiedziane że dziecko nie szczepione zachoruje ale ja się napatrzałam na cierpienie takiego paromiesięcznego szkraba mojej przyjaciółki...biegunka,wymioty,odwodnienie no i szpital przez dwa tygodnie.koszmar przeżyła.

Gość gość
rotarix możesz dawać razem z 6 w 1 albo z pneumokokami.