Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a wypowiem sie

czy naprawdę nie chciałyście by was odwiedzano po wyjściu ze szpitala?

Polecane posty

Gość gość
Nie miałam nic przeciwko odwiedzinom. Ale nie 2h po wyjściu ze szpitala.... :/ Byłam zmęczona, obolała a musiałam jeszcze obsługiwać 4 gośco bo teścipwa usiadła jak matrona i trzeba było ją obsłużyć. A tak to nie miałam nic przeciwko. Chociaż na ręce nikomu jej nie dawałam przez ok 2 tyg.

Gość gość
Haha,to ze ze polecoala z tym ym tekstem: "Tego samego dnia mala trafila do szpitala z podejrzeniem sepsy". Rozumiem,ze ta 5latka,wziela igle i strzykawke i swoje patgeny wstrzyknela dziecku do krwioobiegu? Bo wlasnie pokazujesz jak znikoma masz wiedze na temat wszelkich infekcji,ty pewnie myslsisz ze hiv mozesz sie zarazic jak spojrzysz na chorego/nosiciela:o sorry,ale dziecko ktore mialo kontakt z chora 5 latka musialo by sie najpierw zarazic. A kazdy patogen ma swoj okres inkubacji i musialby zainfekowac tak mocno organizm i tak musialby ten organizm byc slaby ze przepuscilby patogen do krwioobiegu i wtedy mozna mowic o sepsie. Ale na to trzebabylo by dni a nie godzin:o Czasami swoimi tekstami sie po prostu osmieszacie. A do pytania autorki:nie przeszkadzaly mi odwiedziny,to raczej malo kto chcial mnie nachodzic w pierwsze dni po powrocie do domu. I nikt nie oczekiwal zebym przy nim skakala. Zreszta nawet bym nie miala zamiaru,ale u mnie nikt by sie nie obrazil za takie cos. I tez jestemcz tych niechuchajacych i dmuchajacych nad dziecko i rowniez nigdy nie miako infekcji zadnej. Jak synek mial tydzien.to pojechalismy 70 km do moich rodzicow,potem stamtad 30 km do tesciow potem trasa spowrotem do domu. I pogoda byla do d.... byly zaspy sniezne i chodzilismy na spacery i dosc szybko na zakupy. Dziecko mam zdrowe jak rydz,nawet ja chorowalam i maz i to kilkakrotnie a synek sie nie zarazil a karmiony butelka.

Gość gość
Ja zrozumiałam z tej wypowiedzi że to ta 5 latka trafiła do szpitala z podejrzeniem sepsy.

Gość gość
Gosciu, zrozumialas bardzo dobrze, to ta 5 latka trafila do szpitala.

Gość gość
ja przy pierwszym dziecku chcilam dowiedzin. a przy drugim marzeylam tylko, zeby pobyc z dizecmi i z mezem. Nie mialam p^roblemu, ze by wizac zdidzko i isc sie poozyc na gire. Jazk ktos przyhcodiz do matki w pologu, to nie powinine sie spodziewac, ze mloda matka i tata beda kolo niego skakac.

Gość Laura_1988
A ja byłam chora jak ktoś chciał nas odwiedzić. Jak dla mnie to pierwszy miesiąc powinien być dla mamusi i tatusia żeby mogli sie oswoić z nowa sytuacja. Noworodek jeszcze w miare dużo spi wiec to byla ostatnia szansa by wypocząć. Niestety dzień w dzień siedziało u nas rodzeństwo męża do samego wieczora i to tak trwalo przez miesiąc. A co do noszenia to tez dostawalam białej gorączki bo przez miesiąc sie nanosili a potem ja zostałam z niemowlakiem przyzwyczajonym do bycia w centrum zainteresowań.

Gość gość232323
Słuchajcie każda matka jest inna, jedna ma nawal pokarmu, a inna siedzi pół dnia żeby mogła karmić. Naprawde nic fajnego, jak nie masz pokarmu, a schodzą się gości i każdy daje swoje cenne rady. Przy pierwszym dziecku, ledwo weszlismy do domu, zjadlam obiad i nawt nie skończyłam się kąpać, a teściowie już byli. Przy kolejnym tego nie będzie, mam jeszcze córke starszą, ktora będzie stęskniona za mną po szpitalu, chce zapoznać z dzieckiem.

Za pierwszym razem tez bylam chora, kiedy ktos chcial nas odwiedzic... Z tym, ze sytuacja byla inna - wrocilam do domu sama, bez noworodka. Za drugim razem nie mialam nic przeciwko, kazdy przychodzil na 30-40 min zobaczyc synka. Moj maz robil kawe itp. Ja sobie lezalam, a maly ze mna :) czulam sie fatalnie, wygladalam jak ostatni anemik tego swiata, maz musial sie mna zajmowac, ale nie przeszkadzaly mi odwiedziny zyczliwych ludzi :)

Dokladnie, to wszystko zależy od czlowieka. Moi rodzice byli codziennie bo przez dwa tygodnie nie moglam siedzieć ani stać (takie szycie :/) ledwo co do lazienki szlam, wygladalam jak 7 nieszczesc, nie bylo to komfortowe. znajomi pisali zebysmy dali znać kiedy mogą wpaść, tylko jedni się wprosili, mąż się z nimi umowil, bylam trochę zla bo innym odmawialam narazie wizyt, ale siedzieli krotko, dziecko dawalam do trzymania bo wiedzialam ze nie przywlekli żadnej infekcji. po 3 tyg juz odwiedziny mi nie przeszkadzaly. Ale uprzedzalam z zartem ze zakatarzonych nie wpuszczam ;)bo niestety zdarzają się nieodpowiedzialni ludzie.

Gość gość
Zależy od gości. Jeżeli bym się przy nich miała czuć skrępowana, też bym nie chciała wizyt- nie wyobrażam sobie sytuacji w której trzy dni po porodzie biegam i teściowej kawę robię... Ale u mnie i teściowie, i rodzice są fajnymi, normalnymi ludźmi, prędzej popatrzyli na dziecko żebym mogła się właśnie umyć niż oczekiwali obsługi. Ciasto na pierwszej wizycie- bo mi je upiekła i przywiozła mama, podał mąż. Generalnie miałam lżej z rodziną i ich wizyty to była pomoc, zwłaszcza mojej siostry.

Gość gość
"Byłam zmęczona, obolała a musiałam jeszcze obsługiwać 4 gośco bo teścipwa usiadła jak matrona i trzeba było ją obsłużyć."- nie rozumiem tego, naprawdę. Dorosłe, niby inteligentne kobiety które zachowują się tak jak inni oczekują- bo tak, bo tak "trzeba". I jeszcze- musiała, nie, nie musiała.