Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WeronikaNinkaN

niewydolnosc szyjki macicy a kolejna ciążą

Polecane posty

Gość WeronikaNinkaN

Witam. Czy jest ktoś kto miał szew Mc Donalda i może mi opisać jak z tym się funkcjonuje w ciąży? Gdyż już wiem że w 14tyg będę miała go założony,ponieważ 1-szej ciąży nie donosił..

Gość gość
ja miałam pessar w drugiej ciąży i też się nie udało, szew miałam mieć zakładany ale była bakteria zanim wylecyzłam to było za pozno na szew. teraz już się nie bede bawic w szwy czy pessary jedynie przed ciążą dam sobie zalożyć operacyjnie specjalną tasmę.

Gość gość
ja z własnego doiadczenia powiem tak, jeśli jest silna niewydolność ciśnieniowo szyjkowa to nie pomoże ani szew ani pessar jedynie specjalny szew brzuszny TAC zakłada go prof. Krasomski w Łodzi przed ciążą.

Gość WeronikaNinkaN
Właśnie strasznie się boje... Chce żeby się udało i mam nadzieje ze szew wystarczy bo w pierwszej. Ciąży lekarz nie zauważył mojej wady wrodzonej-krótka szyjka.macicy:-(

Gość WeronikaNinkaN
Ja nawet nie wiem czy mam silna niewydolnosc bo gdy się sama zorientowałam to w.26 tyg byłam na porodowce. Teraz mam o niebo lepszego lekarza i mówił ze szew wystarczy ale już posłuchałam jednego lekarza i ponoć tez był dobry ale mój Dzidziuś źle na tym wyszedl:-(