Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przegrzewacie dzieci!

Polecane posty

Gość gość

Ja naprawdę wiele rozumiem, ale rękawiczki przy ponad 10 stopniach Celsjusza to śmieszne :O

Gość gość
niestety, nic na to nie poradzisz

Gość gość
No co Ty. Ja jeszcze z rękawiczkami nie spotkałam. Wkurza mnie jak moja babcia i ciocia przeżywają, że za cienko ubieram synka,no ale nie przetłumaczę im, że to ok. Eh..

Gość gość
hahaha a ja dzisiaj sama miałam ubrane rękawiczki i na szczęście się nie przegrzałam :D ale to fakt, że dużo osób ma taką skłonność.. np. moja mama ;) zawsze ale to zawsze zostanę skrytykowana o to że za lekko ubrałam jej ukochanego wnuka ;)

Gość gość
w co te rękawiczki miałaś ubrane?

Gość gość
Właśnie odpisywałam tam. Zakładam swojemu biegającemu trzylatkowi i w... nosie mam to co sobie ktoś myśli. Mój mąż przy 0 st. zakłada kalesony, ciepłą czapkę i ocieplane, skórzane rękawiczki. Ja przy -10 dalej chodzę bez dodatkowej warstwy pod spodniami i często bez czapki. A jesteśmy dorośli. Wniosek- każdy się zakłada to w czym się czuje odpowiednio, nie marznie i nie jest mu gorąco. Tą zasadę stosują u nas wszyscy w rodzinie. Dziecka nie ubieram "odpowiednio do pogody" bo nie ma czegoś takiego, jak ja nie marznę to znaczy że inni też nie? Jak mi gorąco, to innym tak samo?

Gość gość
Hm, hm, a mi dzis zmarzly rece. Maly mial cieplutkie lapki, a ja lody. Nie ma reguly:) jakby maly ( ma 6 mcy) mial zimne lapki to bym mu zalozyla takie cienkie rekawiczki. Przeciez to nieprzyjemnie jak zimno w rece. Co innego latem, jak jest goraco, tu sie zgodze, ze chlodne, CHLODNE nie zimne lodowato rece czy stopy to termoregulacja organizmu.

Gość gość
A poza tym tu na forum mamy tak pisza, ze dzieci nie przegrzewaja, a potem widze takie ewenementy jak czapki welniane i grube kurtki LATEM przy niewielkim spadku temp. na tych biednych, kilkumiesiecznych dzieciakach siedzach w.wozkach.

U mnie dzisiaj kropił deszcz, było 10 stopni. Córka ubrana w kurtkę przeciwdeszczową na polarze, a na głowie czapka bawełniana. Po prostu ubieram stosownie do pogody.

Gość gość
Ja u siebie widziałam dzieci w kombinezonach, a dzień ciepły 16-17 stopni! Moje roczne dziecko chodziło w leginsach, body na ramiączkach, bawełniana bluzka, na to sweter.

Gość gość
Widziałam ten temat o rękawiczkach i uważam, że to przesada. Moja córka 3 msc dzisiaj miała jeansy, body z krótkim rękawem, bluzę i skarpetki, aha cienka czapeczka jeszcze. Trochę przykryłam ją kocykiem. Rączki czasami ma lekko chłodne, ale jak ją później rozbieram to jest cała ciepła, czasami mam wrażenie, że za bardzo. Nie przesadzajcie...