Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego na wsiach ludzie budują domy bez łazienek?

Polecane posty

Gość gość

Czy naprawde higiena osobista jest im tak obojętna?

Gość gość
Bo czeste mycie skraca zycie

Gość gość
To chyba ty taki budujesz. od 20 lat jestem budowlańcem i nie spotkałem się z budowlą bez kibla. oczywiście powstałą po czasie PRL

Gość gość
Chyba sama wychowałaś się w takim domu bez łazienki, a srać biegałaś do wychodka albo za stodołę i koniczyną dope podcierałas. :D Kupiłam na wsi dom i mam w nim nawet dwie łazienki :D

Gość gość
Na wsi buduja po dwie łazienki a w Afryce ludzie nie maja wody do picia

Gość gość
chyba ty budujesz dom bez łazienki, u mnie na wsi wszyscy maja 1 lub 2 łazienki w domu, a te nowe domy co się buduja to już na pewno min.2, i to jeszcze to sa wille odj****e, wiec nie licz wszystkich swoja miara, to ze srasz pod kwiatki nie oznacza ze każdy tak na wsi ma :D

Gość gość
Teraz na wsi maja luksusy,bo posprzedawali działki ,które dostali a nie nie kupili, a w miescie musisz sobie kupic mieszkanie na które dorabiasz sie całe życie

Gość gość
W miastach też ludzie kiedyś dostawali mieszkania, które później wykupili za grosze a sprzedali za kupe forsy, żeby np. pobudować albo kupić dom na wsi

Gość gość
wszyscy macie lazienki w domu na wsi to ja sie pytam gdzie krecili Chlopakow do wziecia - na Ukrainie??

Gość gość
Autorze,widać że Ci słoma z butów wystaje!Jesteś ograniczony i zacofany,chyba wypuszczono Cię niedawno z klatki.

Gość gość
Tylko,że chłopaki do wzięcia mieszkali zazwyczaj w wielkiej biedzie. W rozpadających się chałupkach powojennych.

Gość gość
gość dziś wszyscy macie lazienki w domu na wsi to ja sie pytam gdzie krecili Chlopakow do wziecia - na Ukrainie?? aa A ty nie potrafisz odróżnić 50-letniej chałupy od 10-20 letniego domu?

Gość gość
ylko,że chłopaki do wzięcia mieszkali zazwyczaj w wielkiej biedzie. x a czy tak wlasnie nie wyglada polska wies?? ludzie biedni , brak perspektych , nie douczeni bo szkoly w promilu 30km nie zobaczysz , jeden sklepik z piwem i przystanek autobusowy ot atrakcja

Gość gość
To zależy jaka wieś i w którym regionie Polski.

Gość gość
Ja mieszkam na Podlasiu, nie wiem jak jest w innych regionach Polski, ale u mnie jeśli jest chata bez łazienki to jest to bardzo stara chata w której mieszka jakaś biedna rodzina, babcia czy dziadek nie mający pieniędzy ani rodziny (bądź rodzinę która się wypięła i liczy tylko na ich śmierć aby zgarnąć ziemię, ale to już inna historia) a i to się rzadko zdarza, bo nawet takim ludziom gmina pomaga i funduje różne rzeczy. Zazwyczaj domki nawet te stare są ładnie odrestaurowane na stary styl, a w środku niczego nie brakuje. Moim marzeniem jest mieć kiedyś taki stary drewniany śliczny domek. A wychodek na podwórzu często pełni rolę ozdoby , bo to ma jednak swój urok, niekiedy jest nieczynny, ale zdarza się, że można skorzystać i korzystają na przykład goście gdy impreza jest na podwórku. Biedy nie brakuje w mieście, jak widzę czasami w telewizji jak ludzie mieszkają w śmierdzących zawalonych kamienicach to po prostu już wolałabym chyba ten domek z wychodkiem:)

Gość gość
Biedny człowieku żyjący w swojej miejskiej bańce. Są wsie bogate ale są wsie biedne. Zapomniane przez gminy, przez urzędy. Tak - żyją tam ludzie bez szans na lepszą przyszłość, bez perspektyw. Wsie takie znajdują się na Podkarpaciu, Lubelszczyźnie, Podlasiu. Mieszkam w tych regionach tyle,ze w mieście. W centrum biedy nie widać ale wystarczy wyjechać te 20 km za miasto. Po drogach wybudowanych jeszcze po wojnie aby zobaczyć jak żyją niektórzy ludzie. A to,że nie mają łazienki nie jest wynikiem braku dbania o higienę ale biedy.

Gość gość
Na wsi buduja po dwie łazienki a w Afryce ludzie nie maja wody do picia x a co ty myslisz ze jak zrezygnujesz z lazienki to im wody przybedzie,? Juz ty sie Afryka nie martw bo owszem im brakuje mozgownicy w czarnych czaszkach i checi do pracy

Gość gość
po prostu wg mnie był kiedys problem z kanalizacją w tym zakresie. Teraz, jesli sa domy na wsiach to rzadko już bez łazienki. A nawet jesli to nie jest problemem postawienie przenośnej toalety takiej jak tutaj http://www.toyka.pl - u nas stoi taka przy domku letniskowym na działce.

Gość gość
nie postawię na mojej działce takiego niebieskiego plastiku. Wolę drewniany wychodek- 5 x tańszy -Zrozumiano?

Gość gość
Mam dom z poddaszem na wsi stawiany pięć lat temu. Są w nim dwie łazienki na gorze i dole. U mnie na wsi pobudowali market i jest kilka sklepów mniejszych. Nie mierz wszystkich jedną miarą. Jal to mówią w doopie byles goowno widziales. To ze uciebie bieda piszczy nie oznacza ze u każdego tak jest. W miescie tez są piekne domy ale speluny tez

Gość gość
ludzie z miasta myślą że ludzie ze wsi to w gliniankach mieszkają i ze studni wode pobierają :D może niech sie kiedyś ci ociemniali przejadą na jakąś bardziej nowoczesną, dzisiejszą wieś to zobaczą jak ludzie żyją :classic_cool: sama mieszkam na wsi gdzie wiele ludzi z dużych miast się posprowadzało a i stali bywalcy mają wielkie domu z ogrodem i ze trzy samochody a obok nowoczesne gospodarstwo z maszynami lub w ogóle nie mają gospodarstw

Gość gość
a wychodki to owszem niektórzy mają ale raczej jako ozdobny dodatek, jak zachce sie komuś załatwić na podwórku, to nie musi biec do domu do łazienki, u mnie w domu mam dwie, na parterze i piętrze

Gość gość
moja babcia z dziadkiem nie mieli łazienki, ale to przed wojną :classic_cool:

Gość gość
moja babka zmarla w 1980 r zyla w domu bez lazienki ,miala kran w kuchni z zimna woda ,byla czysta kobieta myla sie w misce ,w domu nie ma lazienki tylko na wakacje stare jej corki i syn przyjezdza maja po 74 i wiecej lat