Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawiedziona022

Jestem w ciąży a mój facet nie chce slubu

Polecane posty

Gość zawiedziona022

Mam 22 lata. Jestem w 3 miesiącu ciąży. Dowiedziałam się,że jestem w ciązy na początku września, pare dni temu powiedzielismy rodzicom. Jestesmy ze sobą 5 lat i bywało tak,że mój facet sie ze man klocil, bo ma humorki po tatusiu i jest wybuchowy. Rodzice chcieli,zebysmy wzieli slub w styczniu, gdyz w kwietniu rodze, ja sie nawet z tego ucieszylam,bo jak juz urodze bylibysmy małzenstwem. Mama juz zarezerwowala sale w styczniu, po wielkim trudzie, a kiedy zadzownilam do mojego faceta co on an to to caly czas "jeszcze zobaczymy, jeszcze zobaczmy" Zadzownilam dlatego,ze byl w pracy, wiec postanowilam wczoraj wieczorem do niego przyjechac i z nim pogadac jak mnie zobaczyl powiedzial"znowu ty?" "co ty tu robisz?:(((" kiedys mi tez tak mowil jak juz widzielismy sie pare dni pod rząd. Powiedziala mu,ze przyjechalam pogadac o slubie,a on znowu "jeszcze zobaczymy",ze jest czas. A czasu nie ma,bo 3 miesiace przed slubem idzie sie dac na zapowiedzi. i nie chcial o tym gadac. Powiedzialam mu "no uzgodnojmy cos w koncu' a on sie zaczal wydzierac,ze na razie nie chce, ze moze latem, potem,ze moze w lutym a w d***e to ma,ze ja w kwietniu rodze ;((( powiedzial mi,ze mam wypiepszac i wyszlam z domu, jego siostra za mną poleciala i rozmawialysmy, ja caly czas plakalam i strasnzie bolal mnie brzuch. Potem on wyszedl i znowu sie darl,ze jak ja sie zachowuje,ze jestem nienormalna i powiedzial mi,ze "podzownimy" w nastenym tygodniu na inny termin. On mysli,ze to wszystko tak hop. wieczorem nawet nie zadzownil jak sie czuje czy cos :9] co ja mam robic?:(( caly czas placze.

Gość gośćtt65
Daj sobie siana z tym baranem. znajdz innego. Z nim szczesliwa nie bedziesz.

Gość gość
tak to jest jak się daje doopy przed ślubem

Gość gość
ha ha ha a najważniejsze widze że to te zapowiedzi co za ciemnogród w tym kraju panuje

Gość gość
po kiego ci ślub:D aby problem zaś z rozwodem:D

Gość gość
No bo mamusia już salę wynajmuje ....niektórzy jeszcze uważają ,ze lepiej rozwódka z dzieckiem niż panna z dzieckiem...

Gość gość
powiedz mu że jak umiał dziecko zrobić to niech teraz będzie za nie odpowiedzialny ale jak on nie chce ślubu to go nie zmusisz, moja znajoma miała identyczną sytuację, była w ciąży ale chłopak nie chciał ślubu, urodziła i mieszkają razem ale bez ślubu, pogadaj może z nim czemu nie chce ślubu czy nie chce z Tobą być czy inny jest powód tylko niech się poważnie zadeklaruje a nie takie gadanie zobaczymy tu nie ma na co patrzeć bo jest dziecko i albo w te albo wewte

Gość gość
za chwile ma ci opowiadac ze wzial slub bo czul sie zmuszony? bez jaj dziewcze :D alimenty na dzieciaka i tyle na hooy ci ta szopka?

Gość gość
tak to jest w konkubinacie , zawsze może się spakować i wyjść

Gość gość
Nic na siłę ...a na dziecko MUSI płacić ...

Gość gość
powiedz mu że jak umiał dziecko zrobić to niech teraz będzie za nie odpowiedzialny no faktycznie to jest odpowiedzialanosc za bachorka - ozenic sie z jego matka pod przymusem i stworzyc pieklo w chalupie wymykajac sie na przyklad na d**y ( przypominam - na randki tatusiowie raczej nie biora bachorkow wiec i tak nie maja dla nich czasu) tia... pogratulowac myslenia

Gość gość
gość dziś przecież napisałem że jak chłopak nie chce ślubu to go nie zmusi, jak już czytasz to czytaj wszystko, jak widać myślenie nie jest Twoją najmocniejszą stroną

to nie konkubinat tylko patologia ślub bo co? bo mamusia tak chce albo brzuch rośnie? a jakieś uczucie, szacunek, wspólne plany? przecież to nie ma żadnej przyszłości facet ma autorkę głęboko w d/u/p/i/e i żadnego ślubu z tego nie będzie, a już udanego związku na 100%

Gość gość
i co teraz ? trzeba było myśleć głową a nie dooooopą

Gość gość
w życiu nie wyszłabym za mąż, gdybym musiała się o to prosic, weź Ty dziewczyno miej trochę godności i honoru

Gość gość
Ewa zajmij się swoimi kotami a cudza patologia niech cię nie interesuje :D

Gość gość
na siłę chcesz go zaciągnąć przed ołtarz a potem modlić się aby nie odszedł ? masz honor czy jesteś wychowana na służkę dla facetów ? pogódz się z tym że twój status społęczny zmieni się na panna z dzieckiem , nie zmusisz faceta żeby z tobą był , nie widziałą w tobie kandydatki nażone tylko na kochankę a ciąża to efekt uboczny komplikujący jego życie , jeszcze nie rozumiesz ? nie jesteś kandydatką na żone dla tego faceta

no kurcze, dobrze, że mi powiedziałaś, teraz już będę wiedzieć, czym się mam zajmować, a czym nie stokrotne dzięki :) :) :)

Gość gość
ewa do garów ! lepszy będzie z tego pożytek niż obrabianie doooopy na necie innym użytkownikom

Gość gość
ALEZ JEST! wymarzona kandydatka, kazda inna kopnelaby go w doope :D

Gość gość
Autorko- nie naciskaj, daj mu czas. Jestescie razem, czekacie na dziecko, jesli nie planowaliscie dziecka to on musi najpierw sie oswoic z tą myślą, a Ty mu jeszce gadasz o ślubie. On czuje się jak w potrzasku. z drugiej strony, jesli on nie bedzie chciał i potem to nic nie poradzisz, przecież go na siłe do urzędu (czy koscioła) nie zaprowadzisz. nie przejmuj sie gadaniem rodzicow, powiedz, że najpierw chcesz sie skupic na dziecku a potem slub. a jeśli nie jest Ci pisany to uwierz- lepiej jak sie rozstaniecie nie bedac małżeństwem niz potem te całe szopki w sadzie robic, wywlekać jakies pretensje itd.

Gość gość
ty zawiedziona, a moze to ksiadz? oni nie moga brac slubu mam wrazenie :classic_cool:

Gość gość
Wiesz co dziewczyno, moze i go kochasz moze i byliście 5lat razem ale opisalas nam to i wiesz jak to wygląda? Ze on ma cię w d***e. Chcesz wyjść za maz za człowieka,który jak się widzicie parę dni pod rząd mówi: znowu ty? Ja zawsze powtarzam , ze w związku bardziej cierpi ten co mocniej kocha, on wie, ze zrobisz dla niego wszystko, po co? Olej go. Jak mu na was zależy to przybiegnie szybko z powrotem, w takich sytuacjach trzeba trzymać krótko. I chociażby był najwspanialszy i chocbys go kochała nad życie jak ci się pewnie wydaje, to nie marnuj sobie życia z kimś takim.

Gość zawiedizona020
Jestem tym wszystkim zawiedziona. I niekiedy zaluje juz tego wszytskiego, bo on mi przez te wszystkie lata mowil,ze do slubu mu sie nie spieszy. Ja mam jeszcze takie glupie myslenie,ze mnie zdradzi,bo bede juz nieaatrakcyjna :(

Gość gość
mówił że mu sie nie spieszy to po co go naciskasz? myslisz że to że zaszłaś w ciażę to powód ..?

Gość gość
Przyszłe mamy poszukiwane do programu TV! Jesteś w ciąży?? Czekasz na pierścionek zaręczynowy ? Zgłoś się do nas! Szukamy odważnych par do materiału dziennikarskiego. Tylko 15 minut rozmowy ! Zwracamy koszty dojazdu, oraz wynagrodzimy finansowo ! Cała Polska!

Gość gość
Przyszłe mamy poszukiwane do programu TV! Jesteś w ciąży?? Czekasz na pierścionek zaręczynowy ? Zgłoś się do nas! Szukamy odważnych par do materiału dziennikarskiego. Tylko 15 minut rozmowy ! Zwracamy koszty dojazdu, oraz wynagrodzimy finansowo ! Cała Polska! Kontakt: pam.weronika@gmail.com

Gość gość
A po co Ci slub? Przeciez ciaza nie oznacza slubu ogarnij sie troszke:-D Rodzice dziecka nie musza byc malzenstwem to nie te czasy.

Gość gość
Czesc, jak sie to potoczylo dalej? Bo z opisu wylania sie niezla patologia :O

Skoro ci mówił wielokrotnie, ze do ślubu mu siè nie spieszy, dlaczego porządnie siè nie zabezpieczałas przed ciązą??? Są spirale dla kobiet, które nie rodziły. Kilkuletnia pewnosc i spokój. Autorko, podejrzewam, ze to Ty parłas do slubu przez ciązè... Bądz uczciwa, bo sama jestes sobie winna całej tej sytuacji.