Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oceńcie !!!

Polecane posty

Gość gość

Z bólem i trudnościami, w końcu udało mi sie coś napisać. Wiem, że jest słabe i dostane za to złą ocenę, ale nic innego napisać nie potrafię. Dlatego proszę pomóżcie mi poprawić tę pracę. (nie jest to rozprawka ani nic w tym stylu tylko praca domowa na kilka/kilkanascie zdań). Oto, co napisałam: Miłość jest bardzo silną więzią między dwiema osobami. Jednak to niezwykłe uczucie w gruncie rzeczy bardzo trudno opisać. Dla każdej osoby definicja tego słowa brzmi inaczej. Dla niektórych kochanie i bycie kochanym jest koniecznością, bez której czują się bezwartościowo. Nie widzą świata bez tej drugiej osoby, z którą przeżywają coś niezwyklego i niepowtarzalnego. Dla innych natomiast to jedynie możliwość zaspokojenia potrzeby bliskości, szczerej rozmowy na wszelkie tematy, jest czymś ważnym, ale nie najważniejszym. Niewątpliwie jednak miłość jest tym uczuciem, którego stale poszukujemy. Istnieje mnóstwo odmian miłości: miłość męża i żony, miłość matki i dziecka, miłość rodzeństwa, ojczyzny, czy boga. Każdą z nich przeżywamy na całkiem inny sposób. Autorytetem, z którego każdy powinien brać przykład jest m.in Jan Paweł II. kochał wszystkich bez względu na wyznanie, czy kolor skóry. Również wiele jest przypadków, gdy ktoś oddał życie, za to co kochał. Przykładem są żołnierzy, którzy walczyli w obronie ojczyzny. Gdyby nie oni, nie mielibyśmy teraz tego co mamy. Często zdarza się, że ktoś oddaje swoje życie, aby ukochany, lub ukochana mogła żyć, bądź jeśli nie ma takiej możliwości są z nią do końca jej policzonych dni, starają się, aby były one jak najlepsze. Miłość taka bardzo często zdarza się w filmach, ale istnieje i w rzeczywistości. Trudno jest ułożyć krótką definicję miłości, ale jedno jest pewne: bez niej świat byłby niczym.

Gość gość
przepraszam, ale nie umiem czytać :o

Gość gość
Miłość to bezlitosna ku/rwa. Tak ci powiem :O

Gość gość
Nom ale musiałam napisać, ze Jest fajna -,-

Gość gość
Nooo, JPII kochał wszystkich, księży pedofili też :(