Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jeśli ktoś nie idzie na studia to robi błąd

Polecane posty

Gość gość

jeśli przystępuje do matury, do matury, która ważna jest tylko przez 5 lat a nie całe życie.

Gość gość
co ty k***a powiesz, mature zdawałam w 2007 r i jakoś przyjęli mnie na studia, minęło ponad 5 lat. Chyba sam nie masz matury skoro takie głupoty pieprzysz :) Matury nikt ci nie zabierze głupku, spokojnie możesz do niej podejść ;)

Gość gość
hahaha, matura wazna przez 5 lat - czlowieku, gdzie ty sie chowałes? Na księzycu? LOL :D Mature robilam w 2001 roku - nie wyobrazam sobie zeby po latach nauki w liceum miala byc wazna 5 lat...obłęd

Gość gość
Autor pewnie coś pokręcił, jak masz nie zdany jakiś tam przedmiot to pozostałe są ważne 3 albo 5 lat. Piszesz, że jeśli ktoś nie idzie na studia to robi błąd, więc wnioskowałam że temat założyła osoba w miarę inteligentna, a sam się obnażyłeś z tym że do matury nawet nie podchodziłeś.

Gość gość
Matura nie jest ważna całe życie, odkąd weszła nowa matura ważna jest tylko 5 lat, to skutki brak egzaminów wstępnych na studia.

Gość gość
a te 5 lat to własnie dla tych którzy czegoś tam nie zdali, pozostałe przedmioty liczą im się 5 lat, i tak długo

Gość gość
wiecie, to by bylo niesprawiedliwe, gdyby tak bylo jak pisze autor, ktos np zdal stara mature w roku 1980 powiedzmy- jak moi rodzice, i ich matura jest do dzis wazna, a jak ja zdawalam w 2005 (pierwszy rok nowej), to moja bylaby niewazna, mimo, ze moi rodzice ze swojej juz nic nie pamietaja? i oni teoretycznie mogliby isc na studia nowe a ja nie? glupota totalna.... mature mozna poprawiac 5 lat - albo zeby zdac na tych samych zasadach albo zeby podwyzszac wyniki, potem trzeba calosc - jesli ktos chce zdac to czego nie zdal to musi pisac wszystko, albo jak chce podwyzszac np z biol i chem, to musi po 5 latach pisac tez polski, jezyk obcy i matme (na obecnych zasadach)... ale jak zechce pojsc na inne studia bez poprawiania, to normalnie licza mi te punkty ktore zdobylam w 2005 roku... bez przesady, nie siejcie herezji, nie straszcie ludzi

Gość Iza z Matiza
jesli ktos nie zamierza zdawac matury a udaje studenta to znaczy ze nie moze posiasc wiedzy jaka ma student czy tylko ukonczyc studiow?

Gość gość
Iza, napisz to co mialas na mysli jeszcze raz, bo to zagmatwane pod koniec

Gość gość
To prawda, nowa matura ważna jest 5 lat.

Gość gość
Tak? To dlaczego zostałem przyjęty na studia skoro zdawałem maturę w 2006 roku oszołomie?