Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aga1234aa

FIS iRLADIA

Polecane posty

Gość Aga1234aa

Czy mąż,może pobierać zasiłek Family Income Supplement,pracując w Irlandii,a ja jako żona jestem z dziećmi w Polsce?

Gość Aga1234aa
sorka za literówkę,oczywiście chodziło o Irlandię :)

niech zapyta w Citizen information - nie musi podawać danych swoich wiec nie bedą dociekac czy juz obiera czy nie. Lepiej zeby to sprawdził i nie kombinował na lewo bo jak sie skapną to bedzie musial wszystko oddac i zaplacic nie lada karę na oszustwo. w bardziej chamskich sposobach, poczekaja az poodbiera znacznie dluzej,skompletuja sobie dokumnety udowadniajace ze odbieral choc nie powinien, sfalszował formularz lub inne d**erele po czym wezwa go do sadu i moze go czekac nie tylko zwrot tych pieniedzy ale i kara wiezienia za oszustwa wobec Social Welfare.

Gość Aga1234aa
Tutaj,nie chodzi o oszustwo...Nie ma takiej opcji Samee papiery jakie musi wypelnic zostana wypisane zgodnie z prawda,czyli na pewno Social Welfare dowie sie o tym,ze ja z dziecmi jestem w Polsce.Zastanawia mnie jeden warunek,ktory trzeba spelniac cyt."Należy mieć przynajmniej jedno dziecko, które normalnie zamieszkuje z Panem/Panią lub jest przez Pana/Panią wspierane finansowo".Jak mam to rozumiec?

Gość aga27329074
ze jest na jego utrzymaniu, a ze przeciez jest wiec wszystko ok.

Rozumieć nalezy tak,że albo dziecko z nim mieszka albo na nie płaci - tutaj dobrym dowodem sa alimenty. nie wiem jak beda rozpatrywac kwestie tego ze dziecko w polsce i cos tam wysyla. niech złoży-nikt mu przeciez ręki nie urwie za to ;)

Gość gośćwlmd
dziecko ma byc na jego utrzymaniu to jest warunek. A mieszkac moze poza irlandia