Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston gdy się podejrzewa ciążę

Polecane posty

Gość gość

w zeszłym miesiącu dostałam okres tydzień za wcześnie, plamienie przeszło w okres, myślałam, że to ciąża, teraz mam znowu 22 dzień cyklu (normalnie 28) i jakieś brązowe plamienie. Od kilku dni kłują mnie jajniki, miałam stany podgorączkowe. Kiedyś brałam duphaston. Nie chce się nakręcać tą ciążą, ale czy jest sens zacząć brać teraz duphaston żeby zapobiec poronieniu ? I jak go jeść. Do gina teraz nie pójdę, dopóki nie będę pewna ciąży. Bo plamienie w 2 połowie cyklu to objaw niedoboru progesteronu, jakby okazało się, że teraz ciąża jest to niebezpiecznie.

Bralam duphaston na podtrzymanie ciazy 3 razy dziennie, a pozniej 2. Lepiej idz do gina... Plamisz, poronienie czasami wynika z wady zarodka lub jego obumarcia ( moj gin mowi, ze to az 15% ciaz tak się konczy), a nie z niedoborow hormonalnych... Ja bym poszla, lekarz to lekarz...

Gość gość
dzięki za odpowiedź o coś takiego mi chodziło, zatem się wstrzymam, choć duphaston mam

Gość gość
Idź koniecznie do lekarza, może to co innego, może jeszcze dodatkowo luteinę dostaniesz. Nie ma co samemu się leczyć. Lekarz obejrzy na usg i będzie wiedział co się dzieje. Może to jakiś stan zapalny (skoro masz gorączkę). Nieleczony stan zapalny narządów rodnych może doprowadzić do bezpłodności.

Gość gość
a test ciążowy robiłaś??

Gość gość
nie, nie robiłam, nie wiem czy jestem w ciąży mam kłucie jajników, pobolewania brzucha, miałam kilka dni stany podgorączkowe brałam w przeszłości duphaston, dlatego się zastanawiałam, czy w razie ciąży byłby potrzebny mam iść do gina po miesiączce jeśli dostanę, jeśli nie dostanę to po prostu do niej zadzwonię, powie mi przez telefon pewnie czy brac dupka czy nie, bo ,mam

Gość gość
jak dla mnie myślenie w stylu " do gina nie pójdę dopóki nie będę pewna" to wybacz, ale głupota. Sama masz sobie badanie zrobić, czy jak? A nawet jeśli to nie ciąża, moze być szereg innych spraw które powodują takie objawy i chyba lepiej by dobra przychodnia ginekologiczna typu www.gemini-med.pl miała na to oko?

Gość gość
a czemu nie zrobisz badania progesteronu? 20 zł wynik tego samego dnia i wszystko się wyjaśni czy plamienia to wynik niedoboru progesteronu...