Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akna1

Jesli lekarz

Polecane posty

to jaka jego płeć? Kobiety czy wstydzicie się, boicie lub czujecie jakąś odrazę do lekarzy płci męskiej? A moze wolicie lekarzy meżczyzn? Jesli tak to dlaczego?

Gość gość
ginekolog tylko kobieta, reszta dla mnie bez znaczenia

byłaś kiedyś u ginekologa mezczyzny? Co spowodowało że wybierasz kobiete na swojego lekarza?

Gość gość
byłam, nic się nie stało ale z wiekiem doszłam do konkluzji,że tylko kobieta wie o czym mówię jesli mi coś dolega . Co facet może wiedzieć np o moich odczuciach spowodowanych menopauzą? Wiem,że lekarz leczący choroby sam nie musi na nie chorować ale akurat w tej specjalności mam bardzo dużą szansę na empatię .Poza tym jest dla mnie nienormalne,że facet pcha się na tę specjalność.Podejrzewam,że kierują nim nie do końca szlachetne pobudki :D

A czy w przypadku ginekologów, nie jest tak że to męzczyźni są bardziej delikatni? I dlaczego niby nienormalne jest to że męzczyzna idzie w kierunku specjalisty ginekologa? W sumie lekarz jak kazdy inny, no może to go różni że patrzy na bardziej wstydliwe części kobiecego ciała :)

Gość gość
Ja zawsze wybierałam na internistów kobiety, aż trafiłam do faceta, bo byłam chora i musiałam iść pilnie. Okazało się, że pierwszy lekarz od lat naprawdę się zainteresował, przyłożył do badania, a przy tym nie miał humorów i nie potraktował mnie z pretensją od wejścia, że miałam czelność zachorować nieplanowanie i przyjść. Od tamtej pory do niego chodzę i sobie chwalę. Co do ginekologów do niedawna też kompletnie się krępowałam chodzić do facetów, ale dużo słyszałam, że są delikatniejsi i, co dla mnie ważne, jakoś bardziej szanują dziewictwo. Nie pchają się do mechanicznego rozdziewiczania bez istotnej potrzeby. I po wizytach u internisty faceta już byłam skłonna iść też do ginekologa, ale trafiłam na babkę akurat. Na razie pochodzę.

Gość gość
to jakiś mit z tą delikatnością u facetów.Kobiety powielają ten mit na potegę. Niech któraś da dowody na tę większą delikatność! Moim zdaniem -tak jak wszędzie- są lekarze i lekarze.

Chciałam poznać waszą opinię na ten temat, bo sama zaczełam chodzic do ginekologa męzczyzny, który jest bardzo delikatny, sympatyczny i wyrozumiały, nie miałam okazji spotkac się na wizycie z kobietą więc nie wiem jak to jest . Wydaje mi się, że przy moim lekarzu zostanę bo teraz jakoś dziwnie bym sie czuła i wgl nie wyobrażam sobie wizyty ginekologicznej u PANI doktor...