Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sprawiedliwość Boża

Polecane posty

Gość gość

Czy sprawiedliwe jest to,że jeden rodzi się w rodzinie przeciętniaków a inny w rodzinie miliarderów,a inny z kolei u żebraków.

Gość gość
czy sprawiedliwy Bóg taki porządek świata by ustanowił

Gość gość
a co to ma wspólnego ze sprawiedliwością

Gość Amar  Alamud
مل علم الدين

Gość gość
a czy sprawiedliwe jest to,że jeden ma prywatny odrzutowiec,a drugi jedynie prywatnego Opla

Gość gość
i co w tym jest sprawiedliwego

Gość gość
Bredzisz jakie życie wieczne czy uważasz że pień mózgu może na prawdę przeżyć twoją śmierć?Zanim się urodziłaś też cię nie było przez 4,5 miliarda lat od kont istnieje Ziemia umrzesz i też cie nie będzie ciekawe jakie będzie twoje zdziwienie jak umrzesz i zamiast tego życia wiecznego to cię tylko robaki zjedzą.

Gość gość
to że Ty nie wierzysz nie znaczy że inni też nie wierzą, co najwyżej Ty się zdziwisz po śmierci tylko ciekawe gdzie wylądujesz

Gość gość
A co tu wierzyć w stek bzdur który ktoś ci umiejętnie w dzieciństwie nawkładał do głowy.Bo się tak zastanów bóstw są setki jeśli nie tysiące i który jest prawdziwy?Do którego wznosić modły?Jestem pewien że za jakieś 100,200 lat dzisiejsze wszystkie główne religie czyli Chrześcijaństwo,Islam,Judaizm i Buddyzm będą tak samo traktowane jak dzisiaj opowieści o Zeusie i Heraklesie pozdrawiam myślących racjonalnie i wierzących w gadające węże z biblii też.

Orędzie nr 13 z serii Ostrzeżenie Przesłanie do agnostyków i ateistów: czwartek, 18 listopada 2010, godz. 21.00 Dla tych, co twierdzą, że we Mnie nie wierzą, mam następujące słowa. Zadajcie sobie pytanie: Czy pamiętacie czas, kiedy naprawdę wierzyliście w Boga? Powróćcie myślami do czasu, kiedy byliście dziećmi. Nieważne, jakiego wyznania byli wasi rodzice. Czy wierzyliście wtedy? Co się zmieniło? Czy to był wpływ innych, że przestaliście wierzyć? Czy powiedzieli wam, że jest jakieś racjonalne wytłumaczenie waszego istnienia? Od samego początku trudno jest zaakceptować Moim dzieciom fakt, że istnieje jeszcze inny rodzaj egzystencji niż ten. Ale popatrzcie na te wszystkie cuda stworzenia, jakich dokonuje Mój Przedwieczny Ojciec: słońce, księżyc, morze, rzeki, rośliny, zwierzęta — i odpowiedzcie, skąd to wszystko pochodzi. Czy naprawdę wierzycie, że to ewoluowało z jakiejś podrzędnej formy życia? Uważajcie na kłamstwa, rozsiewane przez tak zwane wróżki, które istnieją w ruchu New Age. Są one prowadzone do tego, w co wierzą, że jest prawdą, w ekscytujące życie obiecywane im w nowej erze. Ta era, na wiarę w którą są oni naprowadzani, to Nowy Raj — wizja Ziemi jako chwalebnego centrum wszechświata, kontrolowanego przez człowieka. To fałszywa doktryna. Wielu ludzi, nawet w/ierzących w B/oga, daje się uwieść tej wizji i mylą ją z B/ożą doktryną Nowych Niebios i Nowej Ziemi. Są prowadzeni przez demony. Jedni to wiedzą, inni nie. M/ódlcie się, aby poznali prawdę, aby nie kroczyli tą błędną ścieżką, prowadzącą donikąd. Ateistom mówię: kocham was bez względu na to, jak mnie obrażacie. W waszych wysiłkach, aby wszystko wyjaśniać rozumowo, widać po prostu inny rodzaj w/iary — wiary w to, że człowiek ma wszystko pod kontrolą. Tak nie jest. Moje kochane dzieci, o które walczę, są zachęcane, aby podążać za szatanem, zwodzicielem i wrogiem ludzkości. Zapytajcie ateistę, który robi wszystko, aby piętnować w/iarę w B/oga, dlaczego to robi? Czy nie wystarczy, aby po prostu we Mnie nie wierzyć? Dlaczego ci ludzie kłamią? Wiele grup ateistów ma swoje agendy, służące do sprowadzania Moich dzieci na złą drogę. Ich wiara, że Ja nie istnieję, to po prostu inny rodzaj r/eligii. R/eligii, która wychwala potęgę rozumu, inteligencję i pychę. Naśladują w tym szatana. W swojej ślepocie podążają za innym rodzajem w/iary — uwielbieniem Ciemności, gdzie nie istnieje miłość. Tak zapalczywi, tak dumni ze swych przekonań są ateiści, że nie rozumieją, że ich postawa to r/eligia — r/eligia kusiciela, który śmieje się z ich głupoty. Ateiści, posłuchajcie Mnie ostatni raz. Powróćcie do czytania Pisma Ś/więtego. Popatrzcie na Księgę Jana i rozważcie tę prawdę, która się teraz realizuje. Nie wydaje się wam to prawdą, skoro jesteście świadkami tych zdarzeń dzień po dniu? Czy nie widzicie, że Moje słowo, Moje proroctwo, przepowiedziane dawno temu, może być prawdą? Otwórzcie oczy i powiedźcie mi jeszcze raz: „B/oże, jeżeli naprawdę istniejesz, daj mi znak swojej miłości. Otwórz moje serce na Twoje prowadzenie. Jeżeli jesteś, daj mi odczuć Twoją miłość, abym poznał prawdę. M/ódl się za mnie.” Wzywam was i jeszcze raz wam powtarzam. Miłość nie jest wytworem człowieka. Nie zobaczysz tego, ale możesz to odczuć. Miłość pochodzi od Przedwiecznego Ojca, to dar dla ludzkości. Nie pochodzi od ciemności. Ciemność, jaką odczuwacie, jest pozbawiona miłości. Bez prawdziwej miłości nie możecie poczuć ani zobaczyć światła. Ani przyszłości. Ja jestem Światłem, Ja jestem przyszłością. Wciąż przynoszę wam życie i chwałę. Zwróćcie się do Mnie o pomoc. Zróbcie to, a Ja odpowiem i obejmę was Moimi ramionami. Moje łzy radości ocalą was, odkąd staniecie się na nowo Moimi ukochanymi dziećmi. Przyjdźcie do Mnie teraz, a spotkamy się w Niebie. Wasz Kochający Zb/awiciel J/ezus C/hrystus

Gość gość
modelka nie spamuj przynajmniej tu, masz swoje tematy, myślisz że jak wkleisz orędzie to ktoś to przeczyta a do gościa wyżej, religja chrześcijańska przetrwałą 2000 lat to i przetrwa więcej niż kolejne 100 czy 200 lat, prawdziwy jest Bóg w Trzech Osobach, Biblia mówi prawdę

Gość gość
Po pierwsze, pieniądze czy status materialny nie są najważniejsze. Po drugie, sprawiedliwość nie polega tylko na tym kto się jaki urodził. Może za kilkanaście lat ten z ubogiej rodziny dorobi się majątku, a ten bogaty straci dom albo przegra pieniądze w kasynie? A może ten biedak będzie całe życie szczęśliwy i spokojny, a bogacz będzie miał potworne kompleksy i np. latał co 5 minut na operacje plastyczne? Nigdy nie wiadomo jak jest, a tym bardziej jak będzie. Nie nam oceniać. Boża sprawiedliwość jest doskonała i wielka, nawet jeśli my nie jesteśmy w stanie jej zrozumieć.

Gość gość
Bóg w trzech osobach? Niebiblijna nauka

Gość gość
Zalegalizować marihu.anę, to roś.lina którą sa.dził dla nas Chrystus Jestem głupia bo nie wierze w bajki, potrafie samodzielnie mysleć? bo mam inne poglądy niż wy . Jak nie ma Boga nie ma też szatana, nie? religię się krzewi poprzez indoktynację ludzi a najbardziej podatne na indoktrynację są dz.ieci. Klasyczna, patrial.chalna rodzina zawsze była główną ostoją indoktrynacji katolickiej i dltego kler tak broni ten model ro.dziny. Wie, że z jej zmianą na rodzinę patchworkową upadnie jego wła.dza nad dzi.ećmi wykon.ywana rękoma zindo.ktrynowanych ro.dziców.

Gość gość
Adam Szustak OP: Świadectwo https://www.youtube.com/watch?v=Df9J68y2YeA Kochany Ojcze Adamie, dziękuje,dziękuje wtedy kiedy tego potrzebowałem objawiłeś mi się Ty z twoim świadectwem. Nie potrafię jeszcze znaleźć słów jak bardzo to do mnie uderzyło, jestem tylko pewien,że zmieni to coś w moim życiu i w mojej wierze. Amen!