Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz chce trzecie dziecko ..

Polecane posty

Gość gość

A ja nie chce :/ .. Nie wiem czy to nie egoistyczne podejscie z mojej strony :/ .

Gość gość
jak się kochacie i macie kasę aby kolejnego dzieciaka utrzymać to se zrób masz racje że to z twojej strony egoistyczne jeżeli oczywiście masz warunki nasze społeczeństwo się starzeje a żeby się rozwijało każda para musi mieć ponad dwoje pomyśl o emeryturze i o tym ile ludzi nie może mieć dzieci i kto nas wykarmi jak będziemy starzy im mniej dzieci tym mniejsza emerytura

Gość gość
Na dziecko mnie stac, nie mamy problemow finansowych. Wiem, ze glupio mysle, ale boje sie, ze nie bede miala swojego zycia przy trojce.. Chcialabym wrocic kiedys do pracy, kupowac sobie jak do tej pory drogie perfumy czy ciuchy, jezdzic na porzadne urlopy.. A wiem, ze trzecie dziecko nas ograniczy .. :/

Gość gość
im więcej tym lepiej a jak chcesz iść do pracy to istnieje taka instytucja jak żłobek

Gość gość
A ja Cie rozumiem. Ja niechce drugiego dziecka i zmuszac sie nie bede

Gość gość
Chcialabym isc pracy, ale praca jest na zmiany do 20:00, zlobek jest do 16:00 :/ no i soboty tez musialabym pracowac.. . Nie mam nikogo kto by zostal z dziecmi, do tego obowiazki domowe, syn idzie do szkoly, pranie, gotowanie..

Gość gość
Po co tyle dzieci? Poświeć czas dwojgu i miej go też dla siebie. Dzieci nie są już same na świecie (choć kto wie jak to się później ułoży).

Gość gość
Gosc 20:58 - masz racje.. Drugie tez bylo na zyczenie syna, chcial miec rodzenstwo, ale maz upiera sie przy conajmniej trojce .. I trzecia cc tez mnie dobija

Gość gość
Gosc 21:01- tez tak uwazam, ale maz mowi, ze to egoistyczne podejscie ..

Gość gość
egoista z niego :/ a co z toba?

Gość gość
Ja się wypowiadam z perspektywy jedynaczki, więc mogę mieć spaczone podejście. Ale nie wyobrażam sobie by rodzice kochali kogoś jeszcze. A kiedy wg męża skończy się podejście egoistyczne po 12 dziecku? Wróc do pracy, a on niech zostanie w domu jak taki altruista z niego.

Gość gość
To samo moj powiedzialam: to ty zostac w domu! A co uslyszalam? : to zarob tyle co ja to zostane :/ . Pracowalam za niska pensje tylko dlatego, ze mialam godziny pracy do poludnia, ze moglam odebrac dziecko z przedszkola. Nie chce byc zalezna od faceta, wiec chociaz te pare groszy mialam ..

Gość gość
Ja bym się nie godziła, gdybym nie chciała. Dla mnie to proste.

To tanga trzeba dwojga, do robienia dzieci też. Ja marze o dużej rodzinie, jeśli ty nie, nie rób tego. Faceci to egoiści, gdyby on nie chciał żadna siła by go nie zmusiła.

Gość gość
Piękna dziewczyno z 21.15 zgadzam się :)

Gość gość
zgódz się ale zażycz sobie niezłego prezentu za to :-)

Gość gość
jezu, my mamy 1 dziecko i juz o nast slyszec nie chce, jestem za wygodna, od nowa piwluchy it, moj maz to az panicznie boi ssie 2 dziecka, ja mam 31 lat on 36, i niechce znow wracac do pieluch i wstawania w nocy, a te co maja 3 dzieci tylko robia doba mine do zlej gry, przynajmniej tez co znam, moj syna wyroznia sie na tel wlasnie dzieci z wielodzietnych rodzin, ma wszystko, i dlatego chcemy tylko 1 a nie 3 czy 2,zeby jedno nosilo ciuchy po drugim itd

Gość gość
Prezentu?? Ludzie to są jednak niepoważni z radami. Co on jej ma jej kupić za co najmniej 18-letni obowiązek?