Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy nie zabiorę synka na zagraniczne wakacje :(

Polecane posty

Gość gość

Bo nigdy jego ojciec nie da mi zgody na wyrobienie paszportu... :(

Gość gość
Niektórzy rodzice swoim dzieciom chcą pokazywać świat, zabierać je w ciekawe miejsca więc nie rozumiesz dlaczego wyśmiewasz autorke. x Idź do sądu, złóż wniosek o wydanie zgody na wyrobienie paszportu. To nie powinno trwać zbyt długo. Wygrasz wierz mi !

Gość gość
Jak to sie nie zgodzi

Gość gość
To wszystko? :D

Gość gość
bo dziewczyny nie myslicie. ja bedac w poczatkowej ciazy i wiedzac ze nie bede z ojcem dziecka nie poinformowalam go o tym i o no tym nie wie a mieszka w innym miescie i nigdy się nei dowie. ot romans 2mieseiczny i tyle było mineło i tak ma myslec. i teraz to JA decyduje o moim dziecku tylko i wyłacznie moim. przyjaciolka jest wtajemniczona i nieraz mowi zebym powiedziala ojcu dziecka ale ja nigdy tego nie zrobię. zebym mialam potem takie jazdy? ha nigdy!!!

Gość gość
poza tym mozesz wyrobic mu dowod i nie potrzeba zgody meża,moja siostra wyrabiala ostatnio wiec mozesz choc po Unii podrozowac ale dobre i to.

Gość gość
Przecież, jak nie wyjeżdżasz z dzieckiem poza Europę to wystarczy tylko dowód. Jaki problem? Poprostu ogranicz się do Europy, później jeśli się wszystko wyjaśni to Stany, czy Afrykę :p spoko wyluzuj, w Europię jest tyle miejsc, że napewno będziesz mogła dziecku dużo pokazać :)

Gość gość
Nie mozna wyrobić dowodu bez zgody drugiego rodzicami, jeżeli jakiś urzędnik tak zrobił to złamał prawo. Złóż wniosek do sądu o wyrobienie paszportu i dowodu, jak sąd wniosek zaakceptuje wyda postanowienie zastępujące zgodę drugiego rodzica. Koszt bodajże 40 złotych.

Gość gość
wszystkie formalnosci dokumentowe wymagaja zgody drugiego wspolmalzonka ale te zgode moze zastapic sad