Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evian456

UK czy jest mozliwe dostac prace umyslowa po 4 latach w cateringu

Polecane posty

Gość evian456

czesc pisze tutaj bo jestem ciekawa czy moze ma ktos podobna sytuacje przyjechalam do UK a konkretnie do Londynu 3 lat temu pierwsza moja praca to sprzatanie w domu starosci po okolo roku pracy jako sprzataczka awansowalam w tym samym miejscu jako catering assistant . Potem zaczelam pracowac jako kelnerka. Jednak zdaje sobie sprawe ze to nie jest zajecie dlugoletnie. Moj angielski jest naprawde dobry. Mam studia skonczone w Polsce socjologie ale to mnie naprawde wtedy interesowalo. Mam krotkie 7 miesieczne doswiadczenie w pracy biurowej w Polsce. Jak dostac prace biurowa/ umyslowa w Londynie? Wysylalam moje cv ale nikt sie nie odezwal. Czy mam robic jakis kurs? Jestem tutaj sama i skonczylam w tym roku 30 lat i bardzo chcialabym dostac prace za biurkiem ale widze ze jest to dosc trudne zwlaszcza jak sie nie ma znajomosci. Moze ktos da mi jakas wskazowke. Moze ktos mial podobna sytuacje i udalo mu sie wydostac z cateringu do pracy w administracji .

Gość gość
Zapomnij. Kazdy by chciał taka posadkę. Pierszenstwo maja 'tutejsi' z perfekcyjnym angielskim, doświadczeniem, referencjami itd. A nawet i oni nie maja łatwo.

Po kilku latach kelnerowania i szukania pracy na zmiane dostalam prace za biurkiem, wiec sie da. Latwo nie jest, ale sie da. Radze dzwonic po wyslaniu cv jesli sie nie odzywaja.

Gość gość
a ile płacą w tym biurze?

Gość gość
Minimum, a ile byś niby chciała ?

Gość gość
Jasne ze mozliwe, choc ciezko. W koncu twoje wyksztalcenie nie zniknelo, wiec znaczy ze masz kwalifikacje do pracy biurowej. Bylam w takiej sytuacji, pracowalam w pubie 2 lata, i skladalam podania. W koncu dostalam prace w zawodzie, bo przeciez moje poprzednie doswiadczenie nie zniknelo z mojego CV przez nalewanie piwa. Moze zastanow sie jak przeredagowac CV, zeby wykazac jakie masz umiejetnosci.Powodzenia.

Gość gość
a jakie ona ma umiejętności???

Gość gość
Jakie? Skoro skonczyla studia jest zdyscyplinowana, dotrzymuje terminow, ma umiejetnosci analizy, szybkiego czytania skomplikowanych tekstow, skoro po socjologii to i znajomosc statystyki. Umiejwtnosc pisania krotkich i dluzszych tekstow. Az za duzo do biurowej pracy!

Gość gość
Jest pracy biurowej nieco ofert. Ja sama pracuje w Job Centre akurat i nie mam zle.

Gość malinoowka
Ja tak mialam- najpierw standardowo kilka mies sprzatania, pozniej 3 lata kelnerowania (w miedzy czasie bylam juz head waitress w restauracji tutejszego celebrity chef) ale rzucilam wszystko bo w koncu chcialam miec wolne wieczory i weekendy. Pogardzilam nawet posadka kierownicza w tejze restauracji, bo w sumie godziny i tak bylyby te same. Miesiac szukania pracy, troche malych klamstw w cv (spowodowanych lekka desperacja ;), no i praca znaleziona. Godziny takie jak chcialam, praca z zakresu sales/admin/purchasing wiec wszystko po trochu bo firma mala. Po dwoch latach awansowalam, dostalam swoich ludzi i tak sobie pracowalam. Tak wiec Autorko da sie!!!! Nie zalamuj sie, zrob lekki tunning w cv a jak juz Cie gdzies zaprosza na rozmowe to pewnosc siebie i banan na pol twarzy :) Powodzenia.

Gość gość
Moj chłopak był barista w coffee shopie prawie 5 lat, przedtem 1,5 rok mył przysłowiowe gary, ale w trakcie pracy jako barista poszedł do college'u, jak skonczył Nc i potem dwuletnie HND to dostał pracę w nowo wyuczonym zawodzie w ciągu 2 miesięcy. praca umyslowa, stawka początkowa w branży to 23 tys rocznie. niedużo, ale ujdzie (nie Londyn).