Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić z mielonego oprócz mielonych?

Polecane posty

Gość gość

Mam mięso mielone co z niego zrobić na obiad aby starczyło na 2-3 dni ?

Gość gość
pulpety w sosie koperkowym na przykład

Gość gość
Ale oklepane pomysly pulpety i spaghetti woooow

Gość gość
Gołąbki dodaj trochę ryżu wyjdzie więcej.

Gość gość
klopsiki w sosie pomidorowym zapiekane w piekarniku z serem, moi uwielbiaja :)

Gość gość
lasagne- sos z mięsem mielonym z cebulką winem selerem marchewką , do tego beszamel plus ser żółty i płaty makaronu. Ale to już wyższa szkola jazdy i trzeba z 1,5h jak nic na robote

Gość gość
14.35- podaj nieoklepaną propozycję dania, czekamy

Gość gość
Na oleju podsmaż świeży boczek albo kiełbaskę dodaj cebuli czosnku potem mięska(przypraw) i kapusty oraz pomidora(jak masz możesz też na koniec paprykę dodać i peczarki będzie jeszcze ciekawiej) i ugotuj jakiś fajny makaron może być pene ale może jakieś muszle? Podawaj razem z tak uduszonym jak wyżej mięskiem mielonym-naprawdę pysznie, polecam!

Gość gość
MMM MNIAM Kapustka pomidor i mielone najlepiej karkóweczka i zaciągnąć ketchupem lub skropić cytrynką-mmmmmniammmm

Gość gość
A jeśli nie masz żadnych składników to rozrób mąkę z jajem i ciepłą woda zagnieć ciasto. Mięsko podduś na patelce z czosnkiem i cebulką ostudź i ulep pieroszki-też przepysznie będzie Możesz z sosiku który zostanie zrobić sos-zaciągnąć mąką(może pieczarki też masz?) i polewac te pieroszki

Gość gość
A może posiadasz kapustę i ryż? Nie będzie o gołąbkach Ryż ugotuj Kapustę podduś Mięsko podduś zmieszaj razem i danie gotowe Polać ketchupem albo jakimś sosem wedle smaku

Gość gość
Ja to jadłam z ketchupem -ok Jadłam z sosem słodko kwaśnym pudliszki-też ok Z sosem pieczarkowym-ok

Gość gość
A może masz kaszę gryczaną i jakieś warzywa? Kuźwa jak masz mielone mięso to w zasadzie możesz znim zrobić wszystko bo ono pasuję wszędzie i do wszystykiego! Możesz tym nadziać papryki pomidory kabaczki i co tam chcesz możesz dodać :) Kwestia tego co masz i wyobraźni Ja zwykle mam w lodówce wszystko co lubię więc jak to zmieszam to też mi będzie smakowało:)

Dużo zależy ile masz tego mięsa :) Potraw jest sporo : pieczeń rzymska pyzy faszerowane mięsem naleśniki - ala krokiet pulpety / klopsiki w sosie koperkowym / pomidorowym / grzybowym / pieczarkowym lasagne sos do spaghetti pierożki zupa serowa z pulpecikami

Gość gość
Możesz też zrobić kluski ziemniaczane z mięskiem mielonym Do farszu możesz wrzucić wszystko A ciasto zrobisz z ziemniaków i odrobiny mąki pszennej oraz ociupinki ziemniaczanej! Możesz to olać skwareczkami cebulką albo sosikiem jakimś Jak jeszcze coś wymyślę to napiszę

Gość gość
Zaczynam żałować że nie mam mięsa mielonego dziś A wiesz co najlepiej z mielonym pasuje? Mizeria!

Gość gość
Faszerowane cukinie

Gość gość
Najprościej to kluski ziemniaczane z nadzieniem (wystarczy odrobinka tego mięska i mizeria do tego-Dziękuj***ardzo!