Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy możliwe jest nauczenie się samemu języka obcego

Polecane posty

Gość gość

konkretnie chodzi mi o francuski ,nie stac mnie na lekcje a nie długo wyjeżdzam ,wkuwanie ze słownika nie dało żadnych rezultatów rozmówki itd też

Gość gość
nie ma żadnych szans .. Francuski jest trudniejszy od Czeskiego . To jest jezyk który wymaga korepetytora

Gość gość
Francuski to cudownie prosty język (gramatyka), a czytanie jak nauczysz się podstaw to też prościzna.

Powiem krotko mozliwe. Ja sie nauczylam sama 2 jezykow obcych, ktorymi teraz wladam biegle: mandarynskiego i holenderskiego. Powiem wiecej: nawet lepiej sie uczyc samemu, a szkoly i nauczyciele to STRATA CZASU I PIENIEDZY.

Gość gość
Bliskiego nam języka, np. Czeskiego, można się nauczyć z łatwością samemu- ja się tak nauczyłam (kucie rozmówek, następnie wyjazdy wakacyjne, skype z Czechami, później dodatkowo repetytoria gramatyczne, ale tylko jako dodatek, bo większość form już się nauczyłam intuicyjnie). Ale francuski to "wyższa szkoła jazdy"...

Gość gość
Uważam, ze francuski jest łatwiejszy i bardziej logiczny niż angielski. Nie mają miliona czasów. Tylko czas podobne jak w polskim. Nie wiem jak by to było zacząć się go uczyć samemu od zera, ale mając podstawy ze studiów czy szkoły i samozaparcie możesz opanować ten język.

Gość gość
tak jak chinski . Wydaje ci sie ze coś umiesz a wsumie g****o umiesz

Gość gość
tak ale pod warunkiem że sie jest zdolnym poliglotą, zdolna poliglotką moja koleżanka taka jest , zna perfekcyjnie angielski, rosyjski i włoski i sama nauczyła się niemieckiego, z ksiązki doskonale zna niemiecki

Gość gość
a ja uważam ze chinski jest łatwiejsze od Angielskiego.. Skoro wprowadzamy zamęt to wam pomogę

Gość gość
ja uważam ze chinski jest łatwiejszy od angielskiego.. Skoro wprowadzacie zamęt to wam pomogę

Oczywiście,że można.Ja 2 lata temu zaczęłam naukę angielskiego wykupując kurs internetowy.Znajomość niemieckiego była utrudnieniem.W tej chwili robię kurs II stopnia,korzystam też z pomocy różnych stron int. dot. angielskiego. Można wszystko,jesli się chce!

Gość gość
ja powiem tak - są jezyki łatwe , srednie i trudne .. tych ostatnich lepiej uczyć sie z korepetytorem .. Nauka samemu jezyka trudnego jest samobójstwem .. TAk to podsumuje ..

Gość gość
Zacznij uczyc sie na kursie korepetycjach. Samemu jest trudno.owszem słówka nauczysz się sama, ale czasem potrzeba pomocy przy zrozumieniu gramatyki :-)

Jest to możliwe - wprawdzie nie biegle ale do poziomu komunikatywnego owszem. Kup sobie kurs multimedialny Profesor ( ja uczyłam się z Henrego, do francuskiego też jest). Zakuwasz słowka po 3 godziny dziennie. A resztę czasu rozmawiasz na czatach z obcokrajowcami ( jest taki czat icq). Właśnie w taki sposób sama nauczyłam się angielskiego.

Gość gość
chyba możliwe skoro takie starsze handlarki z bazarów pochodzące z Armenii ,Wietnamu i innych państw ,potrafią mówić po polsku u mnie na bazarku handluje para hindusów oboje już po 50- dziesiątce nie sądze żeby chodzili na kursy

Kurwa przestancie p******ic ze to niemozliwe skoro to JEST mozliwe i to bez wiekszego wysilku! Moze po prostu ci z was ktorzy mowia ze niemozliwe sa na ta za glupi, zastanawialiscie sie nad tym?? JA SIE NAUCZYLAM SAMA I MOWIE BIEGLE. Wiem ze mowie biegle bo rozmawiam bez problemow z native, ktorzy twierdza, ze mowie praktycznie idealnie. A co najwazniejsze nie wydalam grosza na nauke tych jezykow.

Gość Ertka
Np. na stronie przedtestem.pl możesz uczyć się angielskiego czy niemieckiego. Poszukaj sobie kursów e-learningiwych. Da się znaleźć coś fajnego.

Gość Ronige
Ertka Czy ta stronka jest za darmo?

Gość dedalska
na pewno trzeba założyć konto, z tego co widzę. a dalej nie wiem- sprawdź, zarejestruj się.

Gość Ertka
Testy wstępne są za darmo, ale musisz się zalogować. Pakiety z kursami, też nie wychodzą drogo.

Gość gość am
Nie mozna nauczyc sie dobrze samemu obcego jezyka, niestety trzeba rozmawiac z ludzmi by naprawde mowic dobrze. Znam francuski, mowie i mysle w tym jezyku i zabralo mi to dobre 2 lata bedac na miejscu.

Gość gawryluk
byłam tam dzisiaj i jeszcze załapałam się na promocję, chociaż jest już połowa miesiąca.

Gość poltego90
promocja dla kilkudziesięciu nowych klientów, to znaczy, że mają tam już spory ruch. jak na początek obecności w internecie to całkiem nieźle.

Gość Ronige
Bo ta promocja obejmuje wszystkich :)

Gość gość
A czy angielskiego można się samemu nauczyć? Mam dość lektoratów, zajęć z jezyka obcego - miałam z niemieckiego zawsze, taka forma nauki mnie stresuje i nudzi, wolałabym sama. Dam radę z angielskim?

Gość gadatliwa34
sprawdź. zrob ten test poziomujący na początek.

Gość Ronige
gość 2014.11.23 Jak nie umiesz angielskiego wcale to na pewno jesteś w stanie sama załapać początki.

Gość gadatliwa34
e-learning jak ten przedtestem.pl to świetna sprawa. pomagają naprawdę wejść w tryb nauki i przyswajania wiedzy bo zyjesz tym dużo więcej, masz mozliwości, nie osiadasz na laurach i nie wymagasz od kogoś by Cię nauczył- sama się uczysz.