Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o porodzie lotosowym?

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny, za 3 tygodnie mam termin, to moja pierwsza ciąża. Ostatnio sporo czytałam o tzw. porodzie lotosowym. Czy któraś z Was tak rodziła? Co o tym myślicie? Pozdrawiam

Gość gość
Żadna z Was nie ma takich doświadczeń?

Gość Bożena_Warszawa
Hejka, tu Bożenka. Z całego serca mogę polecić Ci ten sposób porodu. Przeprowadzono badania naukowe, zgodnie z którymi takie dzieci są bardziej spokojne, inteligentne i odnoszą w życiu większe sukcesy. Dziwię się matkom, które decydują się na klasyczny poród. Dla mnie to barbarzyństwo!! Naprawdę trzeba być okrutnym, żeby nagle odciąć maluszkowi dostęp do tlenu!! Niestety większość kobiet nie zdaje sobie z tego sprawy. Muszę Cię uprzedzić, że mój sposób porodu nie spotkał się z aprobatą w szpitalu, w którym chciałam rodzić. Poinformowano mnie, że jeżeli nie pozwolę odciąć pępowiny zawiadomią prokuraturę. Z tego powodu musiałam rodzić w domu bez żadnej opieki medycznej. Po porodzie umyłam łożysko i zasypałam je solą i ziołami. Wysuszone łożysko należy zjeść. Zmniejsza to ryzyko depresji poporodowej. Wszystkie ssaki tak robią i jest to całkowicie naturalne! Jesteś może z Warszawy? Jeśli tak, to chętnie się z Tobą spotkam i wprowadzę Cię w krąg świadomych matek. Jest tu nas trochę :)