Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obecne realia UK

Polecane posty

Gość gość

- W fabryce przez agencje za 6.31. 11 lat w UK, sorry ale taki teraz klimat - Na jednym z uniwersytetow w srodkowej Anglii. Praca dobrze platna, ale sezonowa. Wiec zajmuje sie rozniez innymi rzeczami i pewnie aby zarobic na rachunki bede pracowala w TK Maxx czy tym podobne. Dokladnie, taki klimat. Na calym swiecie zreszta. Moim hiszpanskim kolezankom z zawodu obcieto pensje. - tak teraz pracują ludzie w uk - wiec skończcie bajki opowiadać o wielkich zarobkach i super stanowiskach i wyśmiewać prace fizyczne za minimum !

Gość gość
to, że ty pracujesz przez agencję i za najniższą nie znaczy,że każdy tak zarabia ja sprzątam za 10/h a mój mąż jest kierowcą w Sainsburrym za 15/h oboje jesteśmy na własnej działalności, więc dodatkowo możemy wiele rzeczy odliczać od podatku

Gość Brbuk
Tak jak wyżej ktos napisał, nie ma co generalizować, plus jest taki, że pracy na rynku jest nadal sporo, ale na magazynie zazwyczaj masz normy i lepsze stawki. Niestety wiecej niz 10f na magazynie/hurtowni/stacji sie nie osiagnie.

Gość gość
Milo mi ze mnie cytujesz autorze, ale nie znasz wszystkich aspektow sprawy. A czy masz jakies wlasnw doswiadczenia czy tylko powtarzasz nie do konca sprawdzone opinie? Owszem, kryzys jest na calym swiecie. Owszem; moja praca jest sezonowa. Nie powiedzialam natomiast ze za £10/h. Pewnie bede pracowac w TK Maxx -- no i co z tego? Rachunki trzeba placic (nawet Anglikom nie spada z nieba) i kryzys przeczekac. Poza tym calkiem milo miec dla odmiany malo intelektualne zajecie! Nikt pracy fizycznej nie wysmiewa. Praca jak praca. Zawsze lepiej niz w PL za 20 zl za godzine. Glupota byloby tam zostac.

Gość gość
Za 20 pln / h - gdzie tak super płacą? Bo u nas 6- 8 pln na rękę

Gość gość
W UK tez płaca 6-8 na godz ! A teraz to i tak jesli juz to praca tylko za minimum i przez agencje.

Super, tylko ze jak na tym samym watku ktos napisze, ze ma dobra prace, to sie zaklada, ze klamie.

Gość gość
codzienność w UK praca ,zarabianie,praca,oszczędzanie,kasa ,praca zarabianie ,oszczędności,przeliczanie ...na urlop na oszczędności na wydatki na życie ,praca,zarobek i oszczędzanie urlop ! ożesz k*****a !2 tygodnie luzu na 360dni w roku ! WOW ! baja ,po urlopie ,praca ,zarobek ,oszczędzanie ,wyjazd do PL ,trza się pokazać ! :D tankujesz auto ,stary szrot ale marzenie , modlisz się aby się nie sp*******iłłł po drodze hahah :D wjeżdżasz na stare podwórko,patologia patrzy ,sam byłeś takim ha! ale teraz ! jesteś w UK !!! wow wow wow ! jesteś lepszy .,sąsiedzi patrzą wow! szrot odpala ,kasa w portfelu wow! jedziem do galerii wow! kupujemy ! odwiedzamy Mc.Plastik wow! jak z***biście !! wow syf ,syf syf i dno :O to jest właśnie emigracja po części ...bo nie chce się dalej opisywać tych dziadowskich "cudów" :O

Gość gość
14.39 W Warszawie, w jednej z prywatnyc szkol za godzine nauczania. Jest to marnie, bo przeciez do kazdej godziny trzeba sie w domu przygotowac co najmniej kolejna. No, chyba, ze ktos ma w d. i czyta w kolko to samo z tej samej kartki.

Gość gość
00.04 Ja nie znam takich osob, to wspolczuje jesli ty takich znasz. TO naprawde okropne. Ale swiata nie zmienimy, bo zawsze beda tacy co to musza za wszelka cene zaimponowac sasiadom ;-)

Gość gość
ty powyżej ,nie pieerdool bajek :) nie zakurczaj tyłka bo to i tak nic nie da nie oszukuj siebie i innych OK, jedna możliwość jesteś depem i cieszysz się na widok zgiętego paluszka :D wtedy...nie ma o czym gadać :) bo i o czym z kimś takim?

Gość gość
widzę was idioci z UK jak jeździcie swymi szrotami z UK przez Niemcy ...wstyd mi za was :O debile polskie zera i patologia ciągnie przez autostrady DE wstyd ! żal i żenuła ! toboły zasłaniają wam tylne szyby tak ,że nie widzicie nawet gdzie jedziecie ! szroty wasze ledwo jadą , stare graty a wy sami...aż żal z tym waszym angielskim tysiące razy łamanym na setne angielszczyzny której brak w każdym calu waszej wypowiedzi jest mi wstyd widząc te tabuny nied***bów patologicznych z Polski którzy w dodatku wielbią obczyznę bardziej jak własny kraj ! TYLKO za to ...bo mają gnidy co zerzreć ! Jak się zaplenić i wyplenić w bachory które wychowując się przez takie tępoty mają zero pojęcia kim są skąd pochodzą i po co żyją ! Produkty taniej sprzedajnej emigracji ! Dno bez zasad,żyjące jak konsumpcyjny żebrak bez narodowości !

Gość gość
00 26 no nie znam takich osob i co mi zrobisz? Ja sie nie zadaje z ludzmi, ktorych celem zycia jest zaimponowanie sasiadom. Wnioskuje po twojej wypowiedzi, ze masz wyksztalcenie najwyzej podstawowe. I jeszce do tego lekka dysgrafie i problemy z formulowaniem mysli. I to nas rozni. A zarazem wyjasnia, dlaczego ja nie mam w otoczeniu takich osob.

Gość gość
aż żal z tym waszym angielskim tysiące razy łamanym na setne angielszczyzny której brak w każdym calu waszej wypowiedzi xxx aż ci się we łbie je/bie z tej nienawiści i zazdrości!

Gość gość
Wlasnie!

Gość gość
Przeciez to jest zwykly forumowy clown ...szkoda tylko ze te forum jest rak kiepskiej jakosci ze takich smieci (postow) sie nie kasuje jak mowia kozak w necie puzda w swiecie :D te slowa swietnie oddaja osobowosc naszego zazdrosnika ;) widac ze kiedys mial okazje tu byc i jedyne co mu sie udalo to gnicie na kanapie i praca przez agencje dwa dni w tygodniu na sortowni smieci zapewne w anglii kryzys sie juz dawno skonczyl jest sporo pracy :) codziennie tysiace ofert ale nieudacznicyzawsze mieli po gorke :) sam robie za 12 wpadne w sobote na 6 godzin i mam 500 na lapke tez mi tragedia... hehe :) p.s prace znalazlem tydzien po przyjezdzie do uk oczywiscie mam kwalifikacje nie jest to praca na tasmie jako ciekawostke dodam ze w pl w tej samej branzy w 2 roznych firmach mieli 2 x wieksze normy ... zarabialem 2600 od pon do piatku teraz jestem o wiele bardziej zadowolony imprezy zwiedzanie zakupy i caly czas konto rosnie zyc nie umierac pozdrawiam :)