Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy dajecie dzieciom FLIPSY????

Polecane posty

Gość gość

ja kupuje dla swojego 8mies synka takie dlugie chrupki kukurydziane, zjada ich ok 3-4 w ciagu dnia miedzy posilkami. Zauwazylam ze masuje sobie nimi dziasla i nigdy nie pomyslalam ze robie zle. Wczoraj kolezanka dala mi wyklad ze nie powinnam kupowac ich takiemu maluchowi, ze to nic dobrego itp itd ale nie bylo w tym zadnych racjonalnych argumentow tylko raczej "...bo moj pediatra tak powiedzial". Jak to jest u Was? Napiszcie bo chetnie poznam wiecej opinii. Dziekuje.

Gość gość
aha! dodam ze chodzi o najzwyklejsze, bezsmakowe chrupki- maka kukurydziana i woda w skladzie

koleżanka niech walnie baranka 3x o ścianę :O jakaś debilka czy co? Przecież te chrupki to zwykły kleik kukurydziany tylko w innej formie, a przecież już po 4 m.ż takim kleikiem można zagęszczać mleko. Moje dziecko je te chrupki od 5 m.ż i żyje i ma się super ;)

Gość gość
Moj tez wsuwa:)ma 10mcy.

Gość gość
:)byla juz na ten temat sonda uliczna no ale ludzie to nie wiedza jak sie wypowiadac i w ogole jak myslec samodzielnie tak 555 www.youtube.com/watch?v=5DQzoWLDm7w

Gość gość
Nie ma w nich niczego szkodliwego. A na dziąsła są naprawdę fajne i dziecko uczy się gryźć.

Gość gość
Nie, bo są robione z kukurydzy modyfikowanej genetycznie. Moje dziecko je ekologiczne chrupki z prosa.

Gość gość
dokładnie to jest kukurydza MODYFIKOWANA, czyli g****o warte są te chrupki. zwykły zapychacz.

Gość gość
takie chrupki obklejają zęby i są dla nich zabójcze. Więc trzeba pamiętać, że nawet jeśli dziecko na jednego czy dwa zęby :), bo zjedzeniu flipsa trzeba je wyczyścić,

Gość gość
Wy to potraficie ze zwyklego chrupka kukurydzianego zrobić zabojcza modyfikowana genetycznie brak przeciw zebom

Gość gość
Mój też wsuwa chrupki kukurydziane i wafle ryżowe (jak znam życie to też pewnie zabójcze). Przecież można kupić bio, jak ktoś ma fizia na tym punkcie - hipp takie produkuje.

Gość gość
Ja daję czasem chrupki, tylko uważam, żeby były w 100%ach z kukurydzy. Bez soli i innych dodatków. Sól jest bardzo niezdrowa dla maluchów - obciąża nerki. Obkleja zęby, ale przecież i tak codziennie myje się ząbki. Lepiej dać chrupki kukurydziane niż - co często widuję - białe buły z masą chemii, albo wafelki (np. takie jak do lodów). Niektórzy karmią maluchy czekoladą, wafelkami, słodzonymi jogurcikami typu danonki, słodkimi soczkami - to dopiero groza. Chrupki kukurydziane to przy tym sama naturalność.

Gość gość
Niektórzy karmią maluchy czekoladą, wafelkami, słodzonymi jogurcikami typu danonki, słodkimi soczkami - to dopiero groza. Chrupki kukurydziane to przy tym sama naturalność. x Zgadzam się. Jeśli zdrowo odżywiające się dziecko wciągnie kilka chrupek w międzyczasie, to nic mu nie będzie :) lepsza chrupa niż danonek albo słodzony bobofriut.

Gość gość
Chrupki kukurydziane jak najbardziej można podawać.

Gość gość
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Fajnie ze niektore z Was maja podobny poglad do mnie i nie widza w chrupkach nic zlego. Co do mam ktore mowily ze kukurydza jest gmo i w ogole chrupki sa bezwartosciowe....ja sie nie upieram ze jest to kopalnia witamin, chodzilo mi raczej o to zeby nie szkodzic :) Codziennie sama przygotowuje dziecku wszystkie posilki wiec wydaje mi sie ze synek odzywia sie zdrowo, a te chrupki to taka "odskocznia" no i widze ze masuje sobie nimi dziasla.

Gość gość
co jest złego w danonkach moje dziecko je danonki i nic mu nie jest ma bielutkie zęby to pewnie od tej dużej dawki wapnia.

Córka jadła nawet te smakowe i nic złego się nie stało, a jadła nawet czekoladowe. Syn wcinal truskawkowe. A ja uwielbiałam pomidorowe ale od dawna już ich nie ma :(

Gość gość
Wcinał jak szalony do niedawna-ma 20 miesięcy. Właśnie te chrupki są zdrowe :] I ja podaje tygryski teraz wcina smakowe-głównie te kulki owocowe :]

Gość gość
Co złego w danonkach? Nic takiego, poza tym, że ponad 1/10 to cukry. Kinderki też dajecie? I żelki witaminowe? to już wiadomo, dlaczego polskie dzieci są najbardziej otyłe w całej Europie i USA (raporty WHO). A słyszałyście o czymś takim jak prawidłowe nawyki żywieniowe? Przede wszystkim unikamy cukru i soli.