Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z 10 latkiem

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam mały problem. Moje dziecko poświęca dużo czasu nauce w domu jednakże efekty w szkole nie są najlepsze. W domu przed klasówką wszystko potrafi, a jak przychodzi do szkoły to klasówki pisze na 3. Nie wiem jak jej pomóc. Ma zajęcia dodatkowe, pozalekcyjne, które bardzo lubi, ale nie chciałabym jej odbierać przyjemności, gdyż widzę, że się stara i uczy. Nie wiem czy to problem z koncentracją czy powody są inne. Może ktoś miał podobna sytuację i pomógł dziecku?!

Gość gość
zdiagnozuj ją w poradni pedagogiczno psychologicznej

Gość gość
Czy Twoje dziecko nie ma problemów z księdzem ? No wiesz, czy ksiądz jej nie obmacuje ?

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Też myślę, że wyjdzie jakaś dysfunkcja.Czekam na termin. Przez 6 latki wszystko się poprzesuwało. A mnie nosi bo chciałabym jej jak najszybciej pomóc.

Gość gość
z wszystkich przedmiotów ma problem czy tylko z jednym? dziecko może cię oszukiwać że się uczy a w pokoju robi co innego wiem bo sama tak robiłam też może być tak że jak jej wpychasz wiedze to po prostu nie przyswaja bo ma dosyć może źle się uczy bo po prostu nie rozumie albo myśli że rozumie a w rozumowaniu ma błędy

Moja córka miała też problemy w tym wieku z nauką. Rzeczywiście wizyta w poradni okazała się super pomysłem. Zdiagnozowano u niej wtedy dysortografię i dysleksję. Wtedy zaczęliśmy pracę z dzieckiem pod tym kontem. Powodzenia!