Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hemoroidy zewnętrzne w ciązy

Polecane posty

Gość gość

jak je wyleczyć. Jestem w 24 tyg. dostałam nagle w nocy,wylazł mi jeden bąbel wielkości ziarna fasoli boli jak cholera

Gość gość
kup hemorol,nawet pomaga i są takie ziółka vagosan ,możesz się tym podmywać

Gość gość
Kup masc w aptece przeciw hemoroidom,ja tez z nimi sie borykam :(

Gość gość
jak chcesz stosować czopki to lepiej idz do lekarza,też to miałam..

Gość gość
mam taką maść od lekarza z literka H czyli z hydrokortizonem, smaruję 2 dzień ale nic nie pomaga:( moczę się w korze dębu i nic:(

Gość gość
do tego tez jeden zaczął krwawić smaruję juz 5 dzien i nic, tylko mniej boli a on nie schodzi, co mam robić boje sie ze beda musieli mi chirurgicznie usunąc:(

Gość gość
Ja mam 2 babelki ale nic nie boli, jakby ich nie bylo. Nie chce, zeby zabrzmialo to chamsko bo nie to mam na celu ale polecam fajny plyn do higieny intymnej i kapiel rano i wieczor. Przemywanie sie sciereczkami po toalecie, to wszystko nadmiar bakterii jest

Gość gość
podmywam się po każdej wizycie w toalecie, używam tantum rosa i kore dębu do tego postinor H w maści i czopki ale już szału dostaję to nie chce zejsc:( czego mogę jesczzce spróbowac?pomozcie

Gość gość
Ja musze brac kapsułki Cyclo3fort na moje ciążowe żylaki. Zalecenie ginekologa.

Gość gość
Jeżeli macie hemoroidy, to znaczy, że za mało się ruszacie, za dużo siedzicie, one są objawem picia za małej ilości wody (minimum 6 szklanek dziennie), za mało warzyw!!! i owoców. Poza tym hemoroidy są objawem ALERGII, na gluten, pszenicę czyli chleb, mleko, czekoladę, orzechy, miód. Wyleczcie alergię, zmieńcie styl, pijcie więcej wody a NIGDY się nie pojawią, nawet po porodzie.

Gość gość
Ja się bardzo dużo ruszałam, zdrowo odżywiałam a wylazły:/ W ciąży wielkości fasoli, póżniej zniknęły po posterisanie, ale po porodzie to była masakra :( Wielkość śliwki :/ ból potworny. Na szczęście po maściach i czopkach było lepiej, ale 2 tygodnie ledwo siedziałam. Zdecydowana poprawa była jak na siłe z okropnym bólem wcisnęłam je do środka. Póżniej było tylko lepiej. Nie chcę Cię straszyć, ale nastawić się na to możesz. Ja już do szpitala ze sobą zabrałam maści i czopki, bo wiedziałam co mnie czeka:/ A w szpitalu to tylko jeden czopek dziennie podawali :/ i jeszcze się podśmiewali, że taka młoda a już "to" ma. :(

Gość mamapoli
witam, ja miałam problem z hemoroidami ale dopiero po porodzie i nie był jakiś bardzo duży choć bolesny. Pomagało mycie szarym mydłem-mocno wysusza i smarowałam provag żelem-bardziej do miejsc intymnych ale działa łagodząco więc używałam po całości.Najgorzej było przy zaparciach więc bardzo starałam dobrze jeść żeby ich uniknąć.Z czasem sam zaniknął. Ale przy dużym bólu wybrałabym się do lekarza po jakieś specjalistyczne czopki czy maści-tylko musi je zaakceptować ginekolog,bo nie wszystkie w ciąży pewnie będę dozwolone...

Gość gość
Gin ogladal go,pekl i krwawi,dal to cyclo cos tam ale dzis po kupie dużo krwi bylo.wciskam go i po korze dębu mi lepiej.niepokoi mnie to krwawienie wiec chyba pójdę do proktologa.

Gość gość
matko trzeba sie przygotowac!!

Gość gość
a konsultowałas to z jakimś chirurgiem naczyniowym? Na pewno nie przepisze ci nic, jak jesteś w ciazy, ale na pewno nie zaszkodzi jak to obejrzy, szczególnie jak CIę to boli. Polecam dr. Rumianowskiego http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/ naprawde dobry specjalista

Gość gość
przeszlo już jak poszlam na l4 i leżę dużo bo prace mam siedzącą.

Gość gość
A moze warto przejsć się do jakiegoś specjalisty, np. do chirurga naczyniowego (http://chirurgnaczyniowygdansk.pl/), on powinien się znać na tachich rzeczach, polecić ci coś co ci pomoże, szczegółnie że jestes w ciaży.

Gość Pacyna0
Dobre działanie lecznicze Fine6, jest najlepszy, a spróbowałem już wszystkiego. Mógłby tylko być tańszy. Doradził mi go lekarz.

Gość Agnieszka20347
pomógła maść konopna uniwersalna, do diety wprowadziłam nasionka z konopi - są pyszne zawierają dużo NNKT i żel do higieny intymnej, nasiadówki z naparu z konopnych liści i problemu już nie mam . zaletą jest to że produkty są bio i nie zaszkodzą kobietą w ciąży a nasionka dadzą dużo witamin i aminokwasów wpłyną pozytywnie na płód !! kuracje kupiłam w Konopnej farmacji w Poznaniu na ul Ratajczaka 33, ale można zamówić przez ich stronę lub FB Konopna Farmacja Poznań https://konopiafarmacja.pl/wyroby-z-konopii/24-konopny-zel-do-higieny-intymnej-200ml.html